A tökéletes zserbó receptje
A csokimáz alá rejtett diós-lekváros rétegeknek senki sem tud ellenállni, de nem is kell.
A zserbó nem egy hirtelen felindulásból elkövethető édesség, rá kell készülnöd, hagynod kell rá időt és energiát, csak akkor lesz tökéletes.
Az ünnepre való tekintettel feldobhatod egy kiskanálnyi fahéjjal a tésztát, de az se baj, ha nem változtatsz a recepten.
Zserbó
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg baracklekvár
- 18 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2 dkg kristálycukor
- 1 dkg élesztő
A csokimázhoz:
- 20 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Első lépésként futtasd fel az élesztőt: a tejet melegítsd langyosra, keverd bele a kristálycukrot, majd az élesztőt, és tedd meleg helyre, a sütő a legalacsonyabb fokozatra állítva például tökéletes erre a célra. Mérd ki a lisztet, morzsold el a vajjal, üsd bele a tojást, keverj hozzá 15 dkg porcukrot, majd ha felfutott az élesztő, akkor azt is, na meg persze az olajat, és gyúrd tésztává az egészet. Fedd le egy konyharuhával, és meleg helyen hagyd kelni legalább fél órát. Ha ez letelt, formálj a tésztából három egyforma méretű gombócot, és nyújtsd ki őket akkorára, amekkora a tepsid - ha kisebb tepsit választasz, készítheted négyrétegűre is -, és egy sütőpapírra téve helyezd el az első réteget. Ezután a maradék porcukrot keverd össze a dióval és a lekvárral, és egyengesd el a réteg tetején.
Most jöhet rá a következő tésztaréteg, majd arra az újabb lekváros-diós, és végül a tetejükre az utolsó adag tészta. Szurkáld meg egy villával a sütemény tetejét, aztán egy órára tedd félre még pihenni. Mielőtt ez letelik, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd ha eljött az idő, told be a tésztával teli tepsit. Körülbelül 30-35 perc alatt készre sül a finomság, ezalatt elkészítheted a csokimázt. Vízgőz felett olvaszd meg a csokit, majd keverd hozzá az olajat, és már kész is vagy. Olaj helyett használhatsz zsírt vagy vajat is, de olajjal is remek lesz. Ha kész van minden, szépen terítsd szét a süti tetején a csokimázt, és várd meg, míg megdermed.
Isteni sütik a nagyi konyhájából
A legfinomabb sütemények titkát a nagyinál kell keresni, néhány receptet ellestünk tőlük, nézd meg, melyek azok!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- hagyomány
- túró
Az eredeti vargabéles receptje
- kakaó
- sütemény
Kakaós-vaníliakrémes sütemény
- kakaó
- kókusz