Zsenge borsóleves házi csipetkével: a frissen fejtett zöldborsónak nincs párja
Most érik a zsenge zöldborsó, így akár hetente többször is érdemes elkészíteni ezt a mennyei borsólevest.
Bár fagyasztott zöldségből egész évben elkészítheted a borsólevest, akkor a legfinomabb, amikor zsenge, frissen fejtett borsót használhatsz hozzá. A zöldborsó szezonja nem tart sokáig, ezért érdemes kihasználni. Egy-két szép héjat is tehetsz a levesbe, ez még inkább fel fogja dobni.
Zsenge zöldborsóleves
Hozzávalók 4 személyre
- 45 dkg kifejtett zöldborsó
- 2 sárgarépa
- 1 l alaplé
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A zöldborsót fejtsd egy tálba, néhány szép borsóhéjat is tegyél mellé. A sárgarépát pucold meg és karikázd fel. Kevés olajon futtasd meg a répát és a borsót, majd öntsd fel alaplével. Sózd és borsozd meg, és lassú tűzön 15-20 perc alatt főzd össze. A végén szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
Amíg a borsó fő, állítsd össze a csipetkét. Semmi más nem kell hozzá, csak liszt és tojás. Ha követed ennek a receptnek az útmutatásait neked is tökéletes lesz.
A tavaszi-nyári időszakban a legfinomabbak a zöldségek a piacon: főzz belőlük sűrű zöldséglevest!
Sűrű tavaszi zöldségleves petrezselymes galuskával: maradékmentő receptnek sem utolsó
Az éléskamrádban szomorkodó zöldségek legjobb felhasználása, készítsd el ezt a sűrű és ínycsiklandó levest.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció