Baconbe göngyölt, zsályás csirkemell: így nem szárad ki a hús
A sajttal töltött, zsályás, baconbe tekert csirkemellet sütőben vagy serpenyőben is megsütheted.

zsalyas-csirkemell
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zsályás, göngyölt csirkemell ugyanúgy lehet hétköznapi vacsora, mint ünnepi főfogás. A zsálya a többi zöldfűszer mögött az utóbbi időben kicsit háttérbe szorult, pedig érdemes rendszeresen fogyasztani. Gazdag antioxidánsokban, nyugtatja a bél- és idegrendszert, javítja a hangulatot. Nem kell belőle túl sok, mert elég erőteljes az íze. Gyorsan elkészül a hús, ha pácolod is kicsit sütés előtt, még szaftosabb lesz. 

Zsályás, göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg bacon
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál zsálya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfiléket öblítsd le, törölgesd le róluk a nedvességet, vágd szeletekre, és kicsit klopfold ki. Sózd be mindkét oldalukat, mindegyikre rakj egy darabka sajtot, és jó szorosan tekerd fel. Az olajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával és a zsályával, majd kend be vele a hússzeleteket. Mindegyik köré tekerj bacont, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Fogvájóval vagy hústűvel meg is tűzheted, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

Locsolj a tekercsek alá kevés vizet, fedd le fóliával, majd told forró sütőbe. Süsd meg 190 fokon 35-40 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
Amennyiben olajban, serpenyőben sütöd a húst, 15-20 perc alatt puhul meg. Közben többször forgasd át, hogy a tekercsek minden oldala egyformán piruljon. 
Ha legközelebb csirkemellet készítesz, próbáld ki mézzel és őszibarackkal sütve! Az édes és a sós ízek igazán jól harmonizálnak. 

Ezt is szeretjük