Laktató főfogás 500 kalória alatt
Barna rizses zöldségpiláf
Ez a hagyományos közel-keleti étel kiváló megoldás, ha húsmentes, de tápláló és egészséges ételre vágysz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piláfnak rengeteg változata ismert, gyakorlatilag bármilyen összetevővel elkészítheted, könnyen variálható és gyorsan elkészíthető egytálétel.

Húsokkal kiegészítve is nagyon ízletes, a legtöbb fajta illik hozzá, ha úgy találod jobbnak, nyugodtan add hozzá a kedvencedet.

Zöldséges egytál

Hozzávalók:

  • 15 dkg főtt vörös lencse
  • 35 dkg főtt basmati rizs
  • 3 szál apróra vágott újhagyma
  • 2 szál gyalult sárgarépa
  • 2 szál kockára vágott szárzeller
  • 1 3/4 dl zöldségalaplé
  • 4 dkg mandulaforgács
  • 1 db apróra vágott, kimagozott zöld chilipaprika
  • 1 fej apróra vágott lilahagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál friss narancslé
  • bors

Elkészítési idő:

30 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy nagyobb méretű serpenyőt - lehetőleg mélyebb darabot válassz, hogy minden beleférjen -, és olajon pirítsd benne üvegesre a hagymát. Ha ezzel kész vagy, jöhet a többi zöldség és a levelesre szeletelt mandula. Csak pár percig pirítsd így, amint elkezdenek megpuhulni, töltsd át őket egy tálba, és tedd félre.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

A maradék olajat add hozzá a serpenyőben lévőhöz, majd közepes lángon pirítsd meg egy kicsit a barna rizst és a lencsét, utána lassú tűzön add hozzá az alap- és a narancslét, valamint a sót és a borsot, ízlés szerint. Ha ezzel kész vagy, öntsd vissza a serpenyőbe a zöldségeket, forrósítsd át, és már tálalhatod is!

Több zöldéges fogásra vágysz?

Ha fogyókúrázol, mindenképpen nézd végig képgalériánkatm és válassz a finom saláták közül.

OLVASD EL EZT IS!

zoldbablead
  • egytálétel
  • zöldbab

Pikáns rakott zöldbab

Ezt is szeretjük