Zöldséges-sajtos rakott penne

Friss, tavasz végi fogás

A rakott tészta azért jó, mert bármit beletehetsz. Ha vegetáriánus vagy, akkor se hagyd ki ezt a receptet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Használd ki, hogy egyre több friss zöldség van a piacokon. Nemcsak salátába, levesbe vagy főzeléknek használhatod fel őket, hanem tésztával is elkészítheted.

A ropogós zöldségek némi tésztával és jó sok sajttal tökéletesek egy nyár eleji, tavasz végi fogáshoz.

Zöldséges-sajtos rakott penne

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne
  • 2 nagyobb hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg brokkoli
  • 2 sárgarépa
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • kevés olaj

A tésztát forró sós vízben főzd meg, de ne teljesen, mert még a sütőben is szív majd magába egy kevés nedvességet. A hagymát vágd cikkekre, a zöldséget mosd meg és aprítsd fel. A brokkolit hagyhatod nagyobb darabokban, a répa viszont hamarabb átsül, ha kisebbre szeleteled. A répát főzd elő lobogó vízben, körülbelül tíz percig.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A sajtot reszeld le, tegyél félre egy kicsi a tetejére, a többit keverd össze a tejföllel, a főzőtejszínnel, a sóval és a borssal. Olajozz ki egy tálat, a tésztát és a zöldségeket keverd össze, majd tedd a tálba. Öntsd az egészre a tejszínes keveréket, kicsit rázogasd meg, majd szórd meg sajttal. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd fél órát.

Isteni tészták minden napra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük