Isteni omlós pite Franciaországból sós változatban
Ha unod a szokásos süteményeket, lepd meg barátaidat valami újjal, készíts egy finom quiche-t.
A quiche hagyományos francia zöldséges lepény, amit nagyon sok változatban készítenek, így könnyen a saját ízlésednek megfelelően alakíthatod.
Ha sok időd van elkészíteni, próbáld ki saját kezűleg készített leveles tésztából is.
Zöldséges quiche
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 3,2 dl tejszín
- 2 kaliforniai paprika
- 1 nagy fürt koktélparadicsom
- 1 cukkini
- 1 teáskanálnyi tárkony
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csomag hűtött leveles tészta
- 15 dkg trappista sajt
- só, bors
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
Kezdésnek gyújtsd be a sütőt, és melegítsd 190 fokra. Egy tálban keverd a tojásokat, a tejszínt a tárkonnyal és a szerecsendióval simára, és adj hozzá annyi sót és borsot, amennyit szeretsz. A zöldségeket - érdemes úgy összeválogatni őket, hogy szép színes legyen az étel - különböző méretű darabokra szeleteld fel, és egy tálban keverd őket össze.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy sütőformában helyezd el a leveles tésztát, reszeld le a sajtot, és váltakozó rétegeket képezve pakold egymásra a sajtot, a zöldségeket és a masszát úgy, hogy a tetejére is maradjon sajt, a paradicsomokat pedig az egész legtetejére szórd. Körülbelül 35-40 percig süsd, ha már aranybarna a tészta és a teteje is, akkor elkészült. Tálalás előtt érdemes 20 percig hűlni hagyni, ekkor már kényelmesen fogyasztható.
Még több tésztás fogás!
Ha a tésztaételek nagy rajongója vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- tavasz
- zöldséges
Tavaszi zöldséges lasagne
- egytálétel
- zöldbab
Pikáns rakott zöldbab
- kukorica
- egytálétel