Isteni omlós pite Franciaországból sós változatban

Ha unod a szokásos süteményeket, lepd meg barátaidat valami újjal, készíts egy finom quiche-t.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A quiche hagyományos francia zöldséges lepény, amit nagyon sok változatban készítenek, így könnyen a saját ízlésednek megfelelően alakíthatod.

Ha sok időd van elkészíteni, próbáld ki saját kezűleg készített leveles tésztából is.

Zöldséges quiche

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 3,2 dl tejszín
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 nagy fürt koktélparadicsom
  • 1 cukkini
  • 1 teáskanálnyi tárkony
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 csomag hűtött leveles tészta
  • 15 dkg trappista sajt
  • só, bors

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek gyújtsd be a sütőt, és melegítsd 190 fokra. Egy tálban keverd a tojásokat, a tejszínt a tárkonnyal és a szerecsendióval simára, és adj hozzá annyi sót és borsot, amennyit szeretsz. A zöldségeket - érdemes úgy összeválogatni őket, hogy szép színes legyen az étel - különböző méretű darabokra szeleteld fel, és egy tálban keverd őket össze.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Egy sütőformában helyezd el a leveles tésztát, reszeld le a sajtot, és váltakozó rétegeket képezve pakold egymásra a sajtot, a zöldségeket és a masszát úgy, hogy a tetejére is maradjon sajt, a paradicsomokat pedig az egész legtetejére szórd. Körülbelül 35-40 percig süsd, ha már aranybarna a tészta és a teteje is, akkor elkészült. Tálalás előtt érdemes 20 percig hűlni hagyni, ekkor már kényelmesen fogyasztható.

Még több tésztás fogás!

Ha a tésztaételek nagy rajongója vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

13 tésztafőzési fortély

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük