Így készül a juhtúrós puliszka
Régi erdélyi recept
A puliszka nagyon finom, és nagyon egyszerű elkészíteni. Erdélyben gyakran készítik juhtúróval.

Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Claudia Schiffer füstös szemsminkje ultra nőies: sminkes mutatja meg, hogy készül »

Divatos, bőrhatású cuccok, ahogy idén szeretjük: nőies tippek, stílusbakik ellen »

5 hajprobléma, amit egyszerűen orvosolhatsz: ezt add a samponodhoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A puliszkát manapság valamilyen rejtélyes oknál fogva polentának hívják az olasz változat után, pedig jól bevált régi erdélyi receptről van szó. Tulajdonképpen a tejbegríz sós-kukoricás változatát jelenti.

Az alapot sokféleképpen lehet variálni, megpiríthatod, eheted szalonnával, mi most a klasszikus juhtúrós változatot mutatjuk be.

Juhtúrós puliszka

Hozzávalók:

  • 10 dkg kukoricadara
  • egy kis pohár tejföl
  • 25 dkg juhtúró
  • zsír

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A kukoricadarát tedd fel főni háromszoros mennyiségű vízben, és állandó kevergetés mellett addig melegítsd, amíg meg nem szívja magát. Ez kicsit lassabban fog bekövetkezni, mint a gríz esetében.

Egy kisebb tepsit kenj ki olvasztott zsírral, oszlass el benne néhány kanál puliszkát, erre tegyél egy réteg túrót, tejfölt, csepegtesd le zsírral, majd jöhet egy újabb adag puliszka. Folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak, úgy, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben pirítsd meg a tetejét, és melegen tálald.

Ezt is szeretjük