Szaftos sertésragu májjal és zöldségekkel feldobva: szójaszósz alkotja a lágy szaftot

A mennyei, szaftos sertésragu a hús mellett májból, zöldborsóból és kaliforniai paprikából készül.

Zöldséges, májas sertésragu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igado az eredeti neve ennek a szaftos, Fülöp-szigetekről származó májas sertéspörköltnek. Szűzpecsenyéből a legfinomabb, de combból vagy lapockából is készítheted, ha olcsóbban szeretnél kijönni. A máj tele van ásványi anyagokkal, A-, D- és E-vitaminnal, ezért érdemes gyakran fogyasztani.

Zöldséges, májas sertésragu

Hozzávalók 4 személyre

  • 45 dkg szűzpecsenye (esetleg comb vagy lapocka)
  • 45 dkg sertésmáj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 2 babérlevél
  • 1 hagyma
  • 1 (piros) kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál almaecet
  • 0.5 dl szójaszósz
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd csíkokra. Egy tálban keverd el az almaecetet, a szójaszószt, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a borsot. Forgasd meg a húsdarabokat ebben a keverékben, és pihentesd benne 15-20 percig. 

 

Egy serpenyőben hevíts olajat. A kaliforniai paprikát vágd cikkekre, és pirítsd nagyjából egy percig. Ezután szedd ki a serpenyőből, és tedd félre. Ugyanebbe az edénybe tedd bele a pácból kihalászott sertéshúst a hagymával és a babérlevéllel együtt, és nagyobb lángon kevergetve süsd nagyjából öt percig, amíg kéreg keletkezik rajta. Ekkor kanalazd a tetejére a visszamaradt páclevet, öntsd fel két deci vízzel, és kis lángon főzd puhára. A szűzpecsenye olyan 25-30 perc alatt fő meg, a combnak és a lapockának legalább egy órára van ehhez szüksége.

 

Amikor a hús már teljesen megpuhult, add hozzá a csíkokra vágott májat és a zöldborsót. Főzd együtt tíz percig, majd öntsd bele vissza a korábban megpirított kaliforniai paprikát, és egy perc alatt melegítsd össze. Kóstold meg, ha szükséges, még sózz utána, de óvatosan, mert a szójaszósz önmagában is elég sós.

Thai kókuszos rizs: így dobd fel a hagyományos köretet

Ezúttal egy rendhagyó rizses fogást mutatunk: az egzotikus köretet selymes kókusztej teszi krémessé, az izgalmas ízekről pedig a lime és friss koriander gondoskodik.

Elolvasom
Ezt is szeretjük