Szaftos sertésragu májjal és zöldségekkel feldobva: szójaszósz alkotja a lágy szaftot
A mennyei, szaftos sertésragu a hús mellett májból, zöldborsóból és kaliforniai paprikából készül.
Igado az eredeti neve ennek a szaftos, Fülöp-szigetekről származó májas sertéspörköltnek. Szűzpecsenyéből a legfinomabb, de combból vagy lapockából is készítheted, ha olcsóbban szeretnél kijönni. A máj tele van ásványi anyagokkal, A-, D- és E-vitaminnal, ezért érdemes gyakran fogyasztani.
Zöldséges, májas sertésragu
Hozzávalók 4 személyre
- 45 dkg szűzpecsenye (esetleg comb vagy lapocka)
- 45 dkg sertésmáj
- 20 dkg zöldborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl víz
- 2 babérlevél
- 1 hagyma
- 1 (piros) kaliforniai paprika
- 1 evőkanál almaecet
- 0.5 dl szójaszósz
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A húst vágd csíkokra. Egy tálban keverd el az almaecetet, a szójaszószt, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a borsot. Forgasd meg a húsdarabokat ebben a keverékben, és pihentesd benne 15-20 percig.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A kaliforniai paprikát vágd cikkekre, és pirítsd nagyjából egy percig. Ezután szedd ki a serpenyőből, és tedd félre. Ugyanebbe az edénybe tedd bele a pácból kihalászott sertéshúst a hagymával és a babérlevéllel együtt, és nagyobb lángon kevergetve süsd nagyjából öt percig, amíg kéreg keletkezik rajta. Ekkor kanalazd a tetejére a visszamaradt páclevet, öntsd fel két deci vízzel, és kis lángon főzd puhára. A szűzpecsenye olyan 25-30 perc alatt fő meg, a combnak és a lapockának legalább egy órára van ehhez szüksége.
Amikor a hús már teljesen megpuhult, add hozzá a csíkokra vágott májat és a zöldborsót. Főzd együtt tíz percig, majd öntsd bele vissza a korábban megpirított kaliforniai paprikát, és egy perc alatt melegítsd össze. Kóstold meg, ha szükséges, még sózz utána, de óvatosan, mert a szójaszósz önmagában is elég sós.
Tálald különleges, thai kókuszos rizzsel!
Thai kókuszos rizs: így dobd fel a hagyományos köretet
Ezúttal egy rendhagyó rizses fogást mutatunk: az egzotikus köretet selymes kókusztej teszi krémessé, az izgalmas ízekről pedig a lime és friss koriander gondoskodik.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció