Gazdagon rakott, zöldséges lasagne: ebből tényleg nem hiányzik a hús
Az előre vásárolt lapokból készült zöldséges lasagne könnyen elkészíthető, laktató fogás.
Bár a lasagne legismertebb formájában darált hússal készül, érdemes kísérletezni vele, hiszen a vékony lapokat sokféle töltelékkel, így zöldségekkel is rétegezheted. Ebbe a változatba a paradicsomszósz mellett zöldborsó, spenót és brokkoli kerül, az egészet pedig sajtos besamelmártás teszi krémessé.
Zöldséges lasagne receptje
Hozzávalók
- 50 dkg lasagnelap
- 10 dkg reszelt sajt
A zöldséges paradicsomszószhoz
- 15 dkg zöldborsó
- 2 hámozottparadicsom-konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej brokkoli
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
A spenótos besamelhez
- 20 dkg spenót
- 5 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 dl tej
- 1 csipet szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Először a zöldséges paradicsomszószt állítsd össze. A hagymát kockázd fel, olívaolajon párold üvegesre, majd dobd rá a felaprított fokhagymát is, és együtt pirítsd egy-két percig. Közben a brokkolit szedd rózsáira, és mosd meg. A brokkolirózsákat és a borsót tedd a hagymára, sózd és borsozd meg őket, és süsd tíz percig. Ekkor dobd rá a paradicsomkonzervet, fakanállal kicsit nyomkodd szét, fűszerezd oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel, és fedő alatt, kis lángon rotyogtasd az egészet 15 percig.
Közben készítsd el a spenótos besamelt. A spenótleveleket mosd meg, és olajon fonnyaszd meg őket. A besamelmártáshoz olvaszd fel a vajat, futtasd meg rajta a lisztet, majd öntsd fel tejjel, fűszerezd egy kevés szerecsendióval, és kézi habverővel kevergesd addig, amíg besűrűsödik. A mártást keverd el a megpárolt spenótlevelekkel.
Egy tepsi alját rakd ki lasagnelapokkal. Kanalazd rá a zöldséges paradicsomszósz egyharmadát, locsold meg egy kevés spenótos besamellel, majd fedd le egy újabb réteg lappal, és ismételd meg a műveletet. Folytasd addig, amíg a szósz és a lapok el nem fogynak. A tetejére lapok kerüljenek, amelyeken oszlasd el a maradék spenótos besamelt, szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Az utolsó negyedórában vedd le róla a fóliát, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.
Hamarosan sütőtökös lasagnét is készíthetsz - az édeskés narancssárga zöldségnek ősszel kezdődik a szezonja.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció