Gazdagon rakott, zöldséges lasagne: ebből tényleg nem hiányzik a hús

Az előre vásárolt lapokból készült zöldséges lasagne könnyen elkészíthető, laktató fogás.

lasagne zoldseges
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a lasagne legismertebb formájában darált hússal készül, érdemes kísérletezni vele, hiszen a vékony lapokat sokféle töltelékkel, így zöldségekkel is rétegezheted. Ebbe a változatba a paradicsomszósz mellett zöldborsó, spenót és brokkoli kerül, az egészet pedig sajtos besamelmártás teszi krémessé.

Zöldséges lasagne receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg lasagnelap
  • 10 dkg reszelt sajt

A zöldséges paradicsomszószhoz

  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 hámozottparadicsom-konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj

A spenótos besamelhez

  • 20 dkg spenót
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

Először a zöldséges paradicsomszószt állítsd össze. A hagymát kockázd fel, olívaolajon párold üvegesre, majd dobd rá a felaprított fokhagymát is, és együtt pirítsd egy-két percig. Közben a brokkolit szedd rózsáira, és mosd meg. A brokkolirózsákat és a borsót tedd a hagymára, sózd és borsozd meg őket, és süsd tíz percig. Ekkor dobd rá a paradicsomkonzervet, fakanállal kicsit nyomkodd szét, fűszerezd oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel, és fedő alatt, kis lángon rotyogtasd az egészet 15 percig.

Közben készítsd el a spenótos besamelt. A spenótleveleket mosd meg, és olajon fonnyaszd meg őket. A besamelmártáshoz olvaszd fel a vajat, futtasd meg rajta a lisztet, majd öntsd fel tejjel, fűszerezd egy kevés szerecsendióval, és kézi habverővel kevergesd addig, amíg besűrűsödik. A mártást keverd el a megpárolt spenótlevelekkel.

Egy tepsi alját rakd ki lasagnelapokkal. Kanalazd rá a zöldséges paradicsomszósz egyharmadát, locsold meg egy kevés spenótos besamellel, majd fedd le egy újabb réteg lappal, és ismételd meg a műveletet. Folytasd addig, amíg a szósz és a lapok el nem fogynak. A tetejére lapok kerüljenek, amelyeken oszlasd el a maradék spenótos besamelt, szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Az utolsó negyedórában vedd le róla a fóliát, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.

Hamarosan sütőtökös lasagnét is készíthetsz - az édeskés narancssárga zöldségnek ősszel kezdődik a szezonja.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük