Színes, illatos húsgombócleves sok-sok zöldséggel: aligha bírsz másodikat enni
Ne csak klasszikus húslevest főzz hétvégén, a gombócos, zöldséges verzió is nyerő, és még változatos is.

zoldseges-husgombocleves-receptje
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Egyszerű trükkök, amik bitang jól feldobják a ruháidat: csak hajgumira és kreativitásra van hozzá szükséged »

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsgombócleves zsenge zöldségekkel igazán ízletes. Nagyon gyorsan elkészül, és külön levesbetétről már nem is kell gondoskodnod. Ha a szárazabb húsokat szereted, készítsd a gombócokat csirkéből vagy pulykából. Sertésből és marhából pedig kicsit zsírosabb lesz. 

Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 bögre zöldbab
  • 0.5 fej brokolli
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A brokkolit szedd rózsákra, a vöröshagymát vágd ketté, a répát, a krumplit, a karalábét, a petrezselyemgyökeret, a zöldbabot szeld fel tetszés szerint. Hevíts kevés olajat egy nagyobb lábosban, és kevergetve süsd egy-két percig a zöldségeket. Öntsd fel két liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Közepes lángon kezdd el főzni. 
 

A darált húst keverd össze a tojással, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal. Formázz belőle kisebb gombócokat, és rakd a forrásban lévő levesbe. Főzd még 15-20 percig, ha a gombóc és a zöldség is puha, vedd le a tűzről. Pihentesd pár percig, majd forrón tálald. 
A fehérbableves is nagyon gyors és finom. Rohanós napokra is jól jön. 

Ezt is szeretjük