Szénhidrátszegény Hasselback-csirkemell zöldségekkel: sovány mozzarella is olvadhat a tetejére

A zöldséges Hasselback-csirkemell lényege, hogy a húsba vájt mélyedésekben sül mindenféle finomság.

Zöldséges Hasselback-csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldséges Hasselback-csirkemell könnyű és egészséges. A vastagra hagyott hús hátára éles késsel vájj mélyedéseket, ebbe tölts paradicsomot, paprikát, cukkinit, amit csak szeretnél. A tetejét olvadt mozzarella koronázza meg. Ha diétázol, a sajtból is választhatod a zsírszegény típust.

Zöldséges Hasselback-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 30 dkg mozzarella
  • 15 dkg paradicsom
  • 15 dkg cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd el a bazsalikommal és a zúzott fokhagymagerezdekkel. A csirkemellet negyedeld fel, szórd meg sóval, borssal, kend meg a fűszeres olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. Közben készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a cukkinit mosd meg, és a lila hagymával együtt karikázd fel őket. A pihentetési idő leteltével vájj mélyedéseket a csirkedarabok hátára, és töltsd meg őket a zöldségekkel és a hagymával. A tetejüket fedd be vastagon mozzarellával, helyezd el őket egy tepsiben, és alufóliával letakarva told a sütőbe 45 percre, amíg a hús omlósra puhul. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt kicsit megpiruljon.

Hasselback édesburgonya, fűszeres vajjal sütve: egyszerűen készül a finom köret

A beirdalt burgonya a vajas kencének köszönhetően mennyei, egyszerre édes és sós.

Elolvasom
Ezt is szeretjük