Fűszeres, zöldséges csirkenyárs: grillen, sütőben és olajban is megsütheted
Ha nyárson sütöd a zöldséges csirkemellet, finom puha marad, nem szárad ki, és a pácnak köszönhetően nagyon ízletes lesz.

Fűszeres, zöldséges csirkenyárs: grillen, sütőben és olajban is megsütheted
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a főfogást gyorsan le akarod tudni, a zöldséges csirkenyársnál jobbat aligha találsz. Napsütéses időben a kertben, esőben, hidegben a konyhádban is elkészítheted. Minél többféle zöldséget használsz, annál finomabb és színesebb lesz a végeredmény. A zöldséges csirkenyárshoz kínálj szószokat.

Zöldséges csirkenyárs recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 db paradicsom
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db salátacukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és kockázd fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral, rozmaringgal és zúzott fokhagymával, majd forgasd bele a csirkemellet. Fedd le, és pácold legalább fél órán keresztül. A fanyársat áztasd vízbe 20-25 percre, így garantáltan nem fog megégni és megfeketedni. A zöldségeket hámozd meg, és vágd fel azonos nagyságú darabokra.
 

A grill rácsait olajjal vékonyan kend meg. A csirkeszeleteket a zöldségekkel felváltva húzd nyársra, és közepesen meleg grillsütőben süsd oldalanként két-három percig, míg a közepe is jól átsül. Grill híján kevés olajban serpenyőben is megsütheted. Ha a sütőbe rakod, érdemes a tepsit fóliával kibélelni. Süsd 170 fokon körülbelül 40-45 percig. A lényeg, hogy többször átforgasd. Hidegen, melegen egyformán finom.

Ezt is szeretjük