Ropogós, rozmaringos sertéssült zöldségekkel töltve: fenséges főfogás
Ha ínyenc ebédet tervezel, az egyszerre omlós és ropogós, töltött sertéssültnél aligha tálalhatnál jobbat!
Ha a klasszikus, kolbásszal töltött karajon variálnál egy kicsit, ez a te recepted. Dobd fel zöldségekkel a húst, és rakj mellé vöröshagymát. Egyszerűen csúcs, ahogy átveszi az ízét és az illatát. Nehogy kidobd a zsírját, estére megdermed, és kenyérre kenve kitűnő vacsora. A karaj mellett a comb és a szűzpecsenye is remek alap lehet.
Zöldségekkel töltött sertéssült
Hozzávalók
- 1.2 kg kicsontozott sertéskaraj
- 15 dkg bacon
- 5 db közepes vöröshagyma
- 3 ág rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db kaliforniai paprika
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A karajt öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet. Hosszanti irányban szúrd fel egy éles késsel. A nyílást fakanálnyéllel tágítsd ki egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, vágj kisebb mélyedéseket a húsba, és tűzdeld meg fokhagymával. Töltsd meg a megmosott, feldarabolt répával, kaliforniai paprikával és két vöröshagymával. Rakj a zöldségek mellé rozmaringágakat is. Tekerd be a karajt szeletelt baconnel.
A húst tedd zsírral kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, kötözd át spárgával, és locsold meg vízzel. Rakd mellé a maradék vöröshagymát feldarabolva. Süsd 160 fokon körülbelül három órán át, közben folyamatosan locsolgasd. Amikor a hús megpuhul, könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sertés biztosan átsült. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
A mézes-mustáros karaj is kitűnő választás, amit egyszerű tökéletesre sütni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept