Ropogós, rozmaringos sertéssült zöldségekkel töltve: fenséges főfogás

Ha ínyenc ebédet tervezel, az egyszerre omlós és ropogós, töltött sertéssültnél aligha tálalhatnál jobbat!

toltott-sertessult
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a klasszikus, kolbásszal töltött karajon variálnál egy kicsit, ez a te recepted. Dobd fel zöldségekkel a húst, és rakj mellé vöröshagymát. Egyszerűen csúcs, ahogy átveszi az ízét és az illatát. Nehogy kidobd a zsírját, estére megdermed, és kenyérre kenve kitűnő vacsora. A karaj mellett a comb és a szűzpecsenye is remek alap lehet. 

Zöldségekkel töltött sertéssült

Hozzávalók

  • 1.2 kg kicsontozott sertéskaraj
  • 15 dkg bacon
  • 5 db közepes vöröshagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karajt öblítsd le, és törölgesd le róla a nedvességet. Hosszanti irányban szúrd fel egy éles késsel. A nyílást fakanálnyéllel tágítsd ki egy kicsit. Fűszerezd sóval, borssal, vágj kisebb mélyedéseket a húsba, és tűzdeld meg fokhagymával. Töltsd meg a megmosott, feldarabolt répával, kaliforniai paprikával és két vöröshagymával. Rakj a zöldségek mellé rozmaringágakat is. Tekerd be a karajt szeletelt baconnel. 
 

A húst tedd zsírral kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, kötözd át spárgával, és locsold meg vízzel. Rakd mellé a maradék vöröshagymát feldarabolva. Süsd 160 fokon körülbelül három órán át, közben folyamatosan locsolgasd. Amikor a hús megpuhul, könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sertés biztosan átsült. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel. 
A mézes-mustáros karaj is kitűnő választás, amit egyszerű tökéletesre sütni. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük