A legfinomabb egészben sült szűzpecsenye: zöldségek is pirulnak mellette a tepsiben
Az egészben sült szűzpecsenye puha és omlós. Süss mellette zöldségeket is a tepsiben!
Az egészben sült szűzpecsenye könnyen elkészíthető, és elképesztően finom. Most kivételesen érdemes a zöldségeket előbb betenni a sütőbe, mint a húst, ugyanis a sertésszűz nagyon hamar megsül. A hűvösebb napok közeledtével előkerülhetnek az őszi zöldségek: a brokkoli és a karfiol is.
Zöldségekkel sült szűzpecsenye
Hozzávalók
A húshoz:
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 sertésszűz
- 2 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
A zöldségkörethez:
- 10 dkg koktélparadicsom
- 3 szál újhagyma
- 3 szál rozmaring
- 2 sárgarépa
- 2 evőkanál olívaolaj
- 0.5 fej karfiol
- 0.5 fej brokkoli
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét hártyázd le. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. Forgasd meg a húsokat ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben, amíg előkészíted a zöldségeket.
Ehhez a karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira. Mosd meg alaposan, darabold fel, és helyezd egy tepsibe őket. Tedd melléjük a megpucolt, hasábokra vágott sárgarépát, néhány egészben hagyott újhagymát, rozmaringágat és koktélparadicsomot. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 220 fokos sütőbe.
Amikor a zöldségek már legalább 25-30 perce sülnek, a húst vedd ki a pácból, és serpenyőben, nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts rá kérget. Helyezd el a félig megsült zöldségek mellett tepsiben, és told vissza a sütőbe további 25 percre. Ha kész, hagyd állni tíz percig, és csak utána szeleteld.
Ha szívesen eszel sok zöldséget, a házilag gyúrt gnocchi mellé köretnek is tálalhatod őket.
Aranybarnára pirult házi gnocchi friss zöldségekkel: a fokhagyma a lelke
Ez a gnocchi kívül aranybarnára pirul, belül pedig álompuha: fokhagymás olajban sül össze a zöldségekkel.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció