A legfinomabb egészben sült szűzpecsenye: zöldségek is pirulnak mellette a tepsiben

Az egészben sült szűzpecsenye puha és omlós. Süss mellette zöldségeket is a tepsiben!

Zöldségekkel sült szűzpecsenye
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült szűzpecsenye könnyen elkészíthető, és elképesztően finom. Most kivételesen érdemes a zöldségeket előbb betenni a sütőbe, mint a húst, ugyanis a sertésszűz nagyon hamar megsül. A hűvösebb napok közeledtével előkerülhetnek az őszi zöldségek: a brokkoli és a karfiol is.

Zöldségekkel sült szűzpecsenye

Hozzávalók

A húshoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 sertésszűz
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • bors

A zöldségkörethez:

  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 3 szál újhagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 2 sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 fej karfiol
  • 0.5 fej brokkoli
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét hártyázd le. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. Forgasd meg a húsokat ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben, amíg előkészíted a zöldségeket.

 

Ehhez a karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira. Mosd meg alaposan, darabold fel, és helyezd egy tepsibe őket. Tedd melléjük a megpucolt, hasábokra vágott sárgarépát, néhány egészben hagyott újhagymát, rozmaringágat és koktélparadicsomot. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 220 fokos sütőbe.

 

Amikor a zöldségek már legalább 25-30 perce sülnek, a húst vedd ki a pácból, és serpenyőben, nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts rá kérget. Helyezd el a félig megsült zöldségek mellett tepsiben, és told vissza a sütőbe további 25 percre. Ha kész, hagyd állni tíz percig, és csak utána szeleteld.

Ha szívesen eszel sok zöldséget, a házilag gyúrt gnocchi mellé köretnek is tálalhatod őket.

Aranybarnára pirult házi gnocchi friss zöldségekkel: a fokhagyma a lelke

Ez a gnocchi kívül aranybarnára pirul, belül pedig álompuha: fokhagymás olajban sül össze a zöldségekkel.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük