A legomlósabb fokhagymás szűzpecsenye: így lesz a hús igazán puha
A szaftos fokhagymás szűzpecsenye amilyen egyszerűen elkészül, olyan elegáns és finom.
Hétvégére vagy ünnepi alkalmakra tökéletes választás a szaftos fokhagymás szűzpecsenye. Kevés munkával készül, nem kell hozzá profi szakácsnak lenni, az eredmény pedig mindenkit lenyűgöz majd. A legszaftosabb, legpuhább hús titka annyi, hogy előbb körbe kell az oldalát serpenyőben pirítani, és csak utána betenni a tepsibe, így az összes nedv benne marad.
Szaftos fokhagymás szűzpecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 4 duci gerezd fokhagyma
- 2 sertésszűz
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyékről óvatosan vágd le a hártyákat egy éles késsel, a húst pedig szórd meg sóval és borssal. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel és a kakukkfűvel, fektesd a húst ebbe a páclébe, és így pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a pácból, és egy száraz serpenyőben nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts rájuk kérget. Emeld át őket egy tepsibe, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 15-20 percre. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd pihenni tíz percig, és csak utána szeleteld.
A pecsenyét fel is karikázhatod: jól megy a szűzérmékhez a párizsi bunda.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept