A legomlósabb fokhagymás szűzpecsenye: így lesz a hús igazán puha
A szaftos fokhagymás szűzpecsenye amilyen egyszerűen elkészül, olyan elegáns és finom.
![Szaftos fokhagymás szűzpecsenye](https://kep.index.hu/1/0/4689/46897/468971/46897102_c0896a83ef2e50806a17215085cd488f_wm.jpg)
Hétvégére vagy ünnepi alkalmakra tökéletes választás a szaftos fokhagymás szűzpecsenye. Kevés munkával készül, nem kell hozzá profi szakácsnak lenni, az eredmény pedig mindenkit lenyűgöz majd. A legszaftosabb, legpuhább hús titka annyi, hogy előbb körbe kell az oldalát serpenyőben pirítani, és csak utána betenni a tepsibe, így az összes nedv benne marad.
Szaftos fokhagymás szűzpecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 4 duci gerezd fokhagyma
- 2 sertésszűz
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyékről óvatosan vágd le a hártyákat egy éles késsel, a húst pedig szórd meg sóval és borssal. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel és a kakukkfűvel, fektesd a húst ebbe a páclébe, és így pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a pácból, és egy száraz serpenyőben nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts rájuk kérget. Emeld át őket egy tepsibe, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 15-20 percre. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd pihenni tíz percig, és csak utána szeleteld.
Szűzérme párizsi bundában: még soha nem volt ilyen finom a hús
A frissensültek színes palettáján a párizsi bunda régi kedvenc, melyet otthon játszi könnyedséggel lehet elkészíteni.
ElolvasomMég több recept