Így készíthetsz otthon tökéletes zöldségalaplét - Örökre elfelejtheted a leveskockát

Így készíthetsz otthon tökéletes zöldségalaplét - Örökre elfelejtheted a leveskockát
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Ennyit számít a szemöldök és a smink: 7 színésznő, aki a ’90-es években másként festett »

76 évesen is fantasztikusan néz ki Judi Sheppard Missett fitneszforradalmár: tornával fiatalodik »

Kipróbáltuk: tényleg feszesedik a bőr a növényi kollagéntől? Új lifting hatású termékcsaládot teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízekben gazdag zöldségalaplét számos ételhez felhasználhatod, krémlevesekhez, főzelékekhez, szószokhoz, rizottóhoz is tehetsz belőle. A főtt zöldségekből készíthetsz mártást, vagy köretnek is kínálhatod.

Zöldségalaplé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 sárgapépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • szemes bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Egy nagyobb lábosban hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát. Dobd hozzá a répákat és a zellert, majd kevergetve pirítsd egy-két percig. Öntsd fel két és fél liter vízzel, és ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, rakd hozzá a petrezselymet, a paradicsomot, a paprikát és a babérlevelet.

Főzd fedő alatt, kis lángon körülbelül egy-másfél órán át. Közben kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Arra figyelj, hogy végig csak gyöngyözve főjön. Ha minden puha, szűrd le. Amikor kihűl, kanalazd dobozkákba, zacskókba, és fagyaszd le.

Ezt is szeretjük