Így készíthetsz otthon tökéletes zöldségalaplét - Örökre elfelejtheted a leveskockát

Így készíthetsz otthon tökéletes zöldségalaplét - Örökre elfelejtheted a leveskockát
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízekben gazdag zöldségalaplét számos ételhez felhasználhatod, krémlevesekhez, főzelékekhez, szószokhoz, rizottóhoz is tehetsz belőle. A főtt zöldségekből készíthetsz mártást, vagy köretnek is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 sárgapépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • szemes bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Egy nagyobb lábosban hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát. Dobd hozzá a répákat és a zellert, majd kevergetve pirítsd egy-két percig. Öntsd fel két és fél liter vízzel, és ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, rakd hozzá a petrezselymet, a paradicsomot, a paprikát és a babérlevelet.

Főzd fedő alatt, kis lángon körülbelül egy-másfél órán át. Közben kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Arra figyelj, hogy végig csak gyöngyözve főjön. Ha minden puha, szűrd le. Amikor kihűl, kanalazd dobozkákba, zacskókba, és fagyaszd le.

Ezt is szeretjük