Fűszeres, zöld paradicsomos chutney: csodásan feldobja a húsokat
Az egyszerre édes és savanyú, zöld paradicsomos chutney igazi különlegesség, ami sokféle ételhez illik.

zoldparadicsom-chutney
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style
retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyár végén megjelennek a piacon is a zöld paradicsomok, amiket rengeteg módon felhasználhatsz főzés során. Isteni rántva, savanyúságnak és pikáns chutney is készülhet a zöldségből. Feldobhatod vele a különféle sülteket, és a sajtokhoz, pástétomokhoz sem kívánhatnál jobbat. Ha szereted a csípőset, akkor chilit is feltétlenül tegyél hozzá!

Zöld paradicsomos chutney

Hozzávalók:

  • 1 kg zöld paradicsom
  • 2 db zöld alma
  • 1 bögre cukor
  • 1 dl almaecet
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan megmosott, lecsepegtetett zöld paradicsomot, a paprikát és az almát vágd kis darabokra, majd rakd egy lábosba. Szórd hozzá a cukrot és a sót. Kis lángon kezdd főzni, közben gyakran kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor levet enged, fűszerezd fahéjjal, gyömbérrel, borssal. Addig főzd, amíg jól besűrűsödik. Ez körülbelül egy óra. A végén öntsd hozzá az ecetet, és rottyantsd össze. Kanalazd át sterilizált, felforrósított üvegekbe, zárd le, és állítsd fejre öt percre. Ha hosszabb ideig szeretnéd megőrizni, érdemes dunsztba tenni, és megvárni, míg egy-két nap alatt kihűl.  
A friss, piros paradicsomból készíts még gyorsan marinara szószt. Az olasz ételek szerelmesei imádni fogják. 

Ezt is szeretjük