Édes és szaftos almás gofri: tökéletes ráérős reggeleken
Az egyszerű kevert tészta pillanatok alatt elkészül, az eredmény pedig magáért beszél.
Az almás gofri finom, szaftos, tökéletes reggeli. Gofrit alapvetően kétféle módszerrel süthetsz, most az egyszerűbb, kevert változatot mutatjuk meg, de ha az eredeti belga receptet próbálnád ki, kelt tésztát használj hozzá.
Gofri reszelt almával
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg liszt
- 3 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- 1 alma
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál sütőpor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, csumázd ki és reszeld le. Keverd el a fahéjjal és a vaníliás cukorral. A vajat olvaszd fel.
A tojásokat keverd el a tejjel, add hozzá az almát, az olvasztott vajat, és a sütőporral elkevert lisztet. Egy gofrisütőt vékonyan kenj ki olajjal. A méretének megfelelően adagold bele a tésztát, és süsd aranyszínűre. Ez általában a sütő típusától függően darabonként két-három perc. A kisült gofrikat tálald fahéjas cukorral vagy fagyival, gyümölcsökkel.
Akár zöldségekkel is készítheted a gofrit: a semleges ízű cukkini remekül megy a tésztájához.
A gofri sósan is finom, próbáld ki cukkinivel: szendvicsalapnak is tökéletes
A cukkinivel dúsított gofri remek harapnivaló, melynek tésztája a joghurttól puha, az ízekről pedig a parmezán és a fokhagyma gondoskodik.
ElolvasomKép: Quwart / Getty Images
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció