Az eredeti belga gofri receptje: ropogós, vajas kelt tésztából készül
Tudtad, hogy a belga gofri kelt tésztából készül? Érdemes otthon is megpróbálkoznod vele, mert abbahagyhatatlanul finom desszert.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Belgiumban kétféle gofri ismert: a brüsszeli változat az itthon ismerthez hasonló, sűrű palacsintatésztából készül, a liege-i (ejtsd: lízs) viszont kelt tésztát használ hozzá, és sokak szerint ez a finomabb. Az eredeti receptbe karamellizált belga gyöngycukor kerül, de mivel azt Magyarországon nem kapni, egyszerű barna cukorral is elkészítheted.
Eredeti belga gofri
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 12 dkg barna cukor
- 2 tojás
- 2 csipet só
- 2 teáskanál instant élesztő
- 2 dl tej
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd el az instant élesztővel, a sóval és a cukorral. A tojásokat üsd a tejbe, kézi habverővel keverd el, csorgasd az élesztős liszthez, és gyúrd alaposan össze. Ha már szép sima, a vajat kockázd fel, és dolgozd a tésztához, amíg egyneművé válik. Ekkor takard le, és meleg helyen keleszd két órát. Amikor a tészta megnőtt, melegítsd fel a gofrisütőt, a tésztát oszd tízdekás gombócokra, és darabonként 6-7 perc alatt süsd meg őket. Olajat nem kell hozzáadni, mivel a vajtól épp elég zsiradék van benne. Önmagában is nagyon finom, de kínálhatod lekvárral, csokikrémmel vagy tejszínhabbal is.
Ha nincs ennyi időd, akkor sütőporral is készíthetsz gofrit, így pillanatok alatt kész lesz az ínycsiklandó reggeli.
Még több recept