Fűszeres, zöld paradicsomos chutney: csodásan feldobja a húsokat
Az egyszerre édes és savanyú, zöld paradicsomos chutney igazi különlegesség, ami sokféle ételhez illik.
Nyár végén megjelennek a piacon is a zöld paradicsomok, amiket rengeteg módon felhasználhatsz főzés során. Isteni rántva, savanyúságnak és pikáns chutney is készülhet a zöldségből. Feldobhatod vele a különféle sülteket, és a sajtokhoz, pástétomokhoz sem kívánhatnál jobbat. Ha szereted a csípőset, akkor chilit is feltétlenül tegyél hozzá!
Zöld paradicsomos chutney
Hozzávalók
- 1 kg zöld paradicsom
- 2 db zöld alma
- 1 bögre cukor
- 1 dl almaecet
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
Az alaposan megmosott, lecsepegtetett zöld paradicsomot, a paprikát és az almát vágd kis darabokra, majd rakd egy lábosba. Szórd hozzá a cukrot és a sót. Kis lángon kezdd főzni, közben gyakran kevergesd meg, nehogy leégjen. Amikor levet enged, fűszerezd fahéjjal, gyömbérrel, borssal. Addig főzd, amíg jól besűrűsödik. Ez körülbelül egy óra. A végén öntsd hozzá az ecetet, és rottyantsd össze. Kanalazd át sterilizált, felforrósított üvegekbe, zárd le, és állítsd fejre öt percre. Ha hosszabb ideig szeretnéd megőrizni, érdemes dunsztba tenni, és megvárni, míg egy-két nap alatt kihűl.
A friss, piros paradicsomból készíts még gyorsan marinara szószt. Az olasz ételek szerelmesei imádni fogják.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept