Zöldfűszeres sült retek, ami belül szinte krémes lesz: tökéletes köret húsok mellé
Ha eddig még nem kóstoltad a sült retket, itt az ideje! A fokhagyma és a zöldfűszerek csodás ízt adnak neki.
A sült retek remek köret lehet különféle húsok mellé. Sokkal alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a krumplinak, így a diétázók is bármennyit ehetnek belőle. A sütés jót tesz a zsenge zöldségnek, hisz sokkal édesebbé válik. Friss zöldfűszerekkel fokozhatod az élvezetet, a petrezselyem, a bazsalikom, a rozmaring is kitűnő hozzá.
Zöldfűszeres sült retek
Hozzávalók
- 2 csomag retek
- 2 teáskanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 3 teáskanál zöldfűszerek aprított
Elkészítés:
A retket tisztítsd meg, mosd meg, és nagyságtól függően felezd vagy negyedeld. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát.
Rendezd a retket sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsd rá a vajas keveréket, és szórd meg az aprított zöldfűszerekkel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a retek megpirul.
Zöldbabot is sütöttél már? Fokhagymával, olívaolajjal isteni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció