Zöldfűszeres, parmezános csirkemell: nem szívja magát tele olajjal

A zöldfűszeres, parmezános csirkemell a klasszikus rántott hús méltó vetélytársa, mégsem terheli meg annyira a gyomrot.

Zöldfűszeres, parmezános csirkemell

Ha már unod a hagyományos rántott és sült csirkemellet, akkor próbáld ki ezt a változatot! Nincs rajta liszt, a zsemlemorzsa is jóval kevesebb, és nem úszik az olajban. A fokhagyma és a petrezselyem még jobb ízt ad a csirkének.

Zöldfűszeres, parmezános csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Szeleteld fel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Kend meg az olvasztott vajban elkevert zúzott fokhagymával. A reszelt parmezánt vegyítsd a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel. 

Forgasd meg a hússzeleteket előbb a villával felvert tojásban, majd a parmezános keverékben. Rendezd a csirkemellet zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. 
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott csirkét még paradicsomszósszal is turbózhatod. 

Ezt is szeretjük