Zöldfűszeres, parmezános csirkemell: nem szívja magát tele olajjal
A zöldfűszeres, parmezános csirkemell a klasszikus rántott hús méltó vetélytársa, mégsem terheli meg annyira a gyomrot.
Ha már unod a hagyományos rántott és sült csirkemellet, akkor próbáld ki ezt a változatot! Nincs rajta liszt, a zsemlemorzsa is jóval kevesebb, és nem úszik az olajban. A fokhagyma és a petrezselyem még jobb ízt ad a csirkének.
Zöldfűszeres, parmezános csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 10 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Szeleteld fel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Kend meg az olvasztott vajban elkevert zúzott fokhagymával. A reszelt parmezánt vegyítsd a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Forgasd meg a hússzeleteket előbb a villával felvert tojásban, majd a parmezános keverékben. Rendezd a csirkemellet zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott csirkét még paradicsomszósszal is turbózhatod.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció