Zöldfűszeres, parmezános csirkemell: nem szívja magát tele olajjal

A zöldfűszeres, parmezános csirkemell a klasszikus rántott hús méltó vetélytársa, mégsem terheli meg annyira a gyomrot.

Zöldfűszeres, parmezános csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már unod a hagyományos rántott és sült csirkemellet, akkor próbáld ki ezt a változatot! Nincs rajta liszt, a zsemlemorzsa is jóval kevesebb, és nem úszik az olajban. A fokhagyma és a petrezselyem még jobb ízt ad a csirkének.

Zöldfűszeres, parmezános csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Szeleteld fel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Kend meg az olvasztott vajban elkevert zúzott fokhagymával. A reszelt parmezánt vegyítsd a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel. 

Forgasd meg a hússzeleteket előbb a villával felvert tojásban, majd a parmezános keverékben. Rendezd a csirkemellet zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. 
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott csirkét még paradicsomszósszal is turbózhatod. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük