Zöldfűszeres, parmezános csirkemell: nem szívja magát tele olajjal

A zöldfűszeres, parmezános csirkemell a klasszikus rántott hús méltó vetélytársa, mégsem terheli meg annyira a gyomrot.

parmezanos-zoldfuszeres-csirkemell
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha már unod a hagyományos rántott és sült csirkemellet, akkor próbáld ki ezt a változatot! Nincs rajta liszt, a zsemlemorzsa is jóval kevesebb, és nem úszik az olajban. A fokhagyma és a petrezselyem még jobb ízt ad a csirkének.

Zöldfűszeres, parmezános csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 10 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Szeleteld fel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Kend meg az olvasztott vajban elkevert zúzott fokhagymával. A reszelt parmezánt vegyítsd a zsemlemorzsával és az apróra vágott petrezselyemmel. 

Forgasd meg a hússzeleteket előbb a villával felvert tojásban, majd a parmezános keverékben. Rendezd a csirkemellet zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. 
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott csirkét még paradicsomszósszal is turbózhatod. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük