Tökéletesen szaftos, omlós csirkemell zöldfűszerekkel: ezekre figyelj sütéskor
Mindegy, hogy grillen vagy tepsiben sütöd meg a csirkemellet, a fantasztikus fűszerkombináció nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ne száradjon ki.

zoldfszeres-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemellet könnyű kiszárítani, ám egy jól eltalált pác sokat segíthet abban, hogy a hús garantáltan omlós és szaftos maradjon. A csirkemellet feltétlenül locsolgasd és forgasd. Diétás étrendbe ízletes salátával remekül illik. Minél tovább pácolod a húst, annál finomabb lesz. 

Zöldfűszeres csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Keverd össze egy tálban az olajat a sóval, a borssal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Pácold benne a húst a hűtőben legalább egy órán át. 
Ha grilleznéd benti grillen, melegítsd fel a sütőt, és rakd rá a csirkemelleket. Süsd 20-25 percig, közben forgasd a húst. Ha puha, és szép piros, vedd le a grillről, és hagyd pihenni öt-tíz percig, utána tálald.
Amennyiben tepsiben sütnéd, rakd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Közben locsold a húst. 
A csirkemellet sörtésztában is megsütheted. Néhány trükkel finom ropogós lesz a bunda. 

Ezt is szeretjük