Tökéletesen szaftos, omlós csirkemell zöldfűszerekkel: ezekre figyelj sütéskor
Mindegy, hogy grillen vagy tepsiben sütöd meg a csirkemellet, a fantasztikus fűszerkombináció nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ne száradjon ki.
A csirkemellet könnyű kiszárítani, ám egy jól eltalált pác sokat segíthet abban, hogy a hús garantáltan omlós és szaftos maradjon. A csirkemellet feltétlenül locsolgasd és forgasd. Diétás étrendbe ízletes salátával remekül illik. Minél tovább pácolod a húst, annál finomabb lesz.
Zöldfűszeres csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 3 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Keverd össze egy tálban az olajat a sóval, a borssal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Pácold benne a húst a hűtőben legalább egy órán át.
Ha grilleznéd benti grillen, melegítsd fel a sütőt, és rakd rá a csirkemelleket. Süsd 20-25 percig, közben forgasd a húst. Ha puha, és szép piros, vedd le a grillről, és hagyd pihenni öt-tíz percig, utána tálald.
Amennyiben tepsiben sütnéd, rakd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Közben locsold a húst.
A csirkemellet sörtésztában is megsütheted. Néhány trükkel finom ropogós lesz a bunda.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept