Szaftos sertéspörkölt zöldborsóval: picit csípősen a legfinomabb
Zöldborsóval és sárgarépával együtt főzve még finomabb és kiadósabb a sertéspörkölt.
A sertéspörkölt az a klasszikus fogás, amit szinte mindenki szeret: hát ha még zöldborsóval és sárgarépával együtt fő! Egy kis csípős paprikakrém különösen jót tesz neki.
Zöldborsós sertéspörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg sertéshús
- 15 dkg zöldborsó
- 2 evőkanál sertészsír
- 2 evőkanál édes paprikakrém
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagy sárgarépa
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Közben a húst kockázd fel, dobd a hagymára, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a felkockázott paradicsommal és a kétféle paprikakrémmel. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és bő egy óra alatt lefedve főzd puhára. Közben készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát pucold meg, karikázd fel, és tizenöt perccel a főzési idő vége előtt add a húshoz. Az utolsó öt percben add hozzá a borsót is, és így főzd össze, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Tálald tésztával, nokedlivel, friss kenyérrel.
A sertéspörkölt sokféleképpen felhasználható: a szaftos rakott zöldbabhoz is remekül megy.
- pörkölt
- zöldborsó
- húsételek
- paprikakrém
- sertéspörkölt
- sertéscomb
- zöldséges sertéspörkölt
- csípős paprikakrém
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept