Szaftos sertéspörkölt zöldborsóval: picit csípősen a legfinomabb

Zöldborsóval és sárgarépával együtt főzve még finomabb és kiadósabb a sertéspörkölt.

zoldborsos sertesporkolt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertéspörkölt az a klasszikus fogás, amit szinte mindenki szeret: hát ha még zöldborsóval és sárgarépával együtt fő! Egy kis csípős paprikakrém különösen jót tesz neki.

Zöldborsós sertéspörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg sertéshús
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Közben a húst kockázd fel, dobd a hagymára, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a felkockázott paradicsommal és a kétféle paprikakrémmel. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és bő egy óra alatt lefedve főzd puhára. Közben készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát pucold meg, karikázd fel, és tizenöt perccel a főzési idő vége előtt add a húshoz. Az utolsó öt percben add hozzá a borsót is, és így főzd össze, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Tálald tésztával, nokedlivel, friss kenyérrel.

A sertéspörkölt sokféleképpen felhasználható: a szaftos rakott zöldbabhoz is remekül megy.

Ezt is szeretjük