A legfinomabb zöldborsófőzelék receptje
Így nem lesz csomós a rántás
Friss borsóból a legjobb, de mirelitből is isteni lesz.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel tavasz csak három hónapig van egy évben, a friss, zsenge zöldborsó is csak korlátozott ideig hozzáférhető, egyéb esetekben valamilyen tartósított változatot kell választanod.

Ahhoz, hogy a főzeléked igazán jóra sikeredjen, elengedhetetlen, hogy a rántás ne legyen csomós, erre figyelj nagyon!

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg zöldborsó
  • 4 dkg liszt
  • 2 l víz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy nagy lábast, szórd bele a szemeket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és még a borsó felett is legyen nagyjából 1 deciliternyi. Tedd nagy lángra, sózd, és várd meg, amíg felforr. Forrás után vedd kis lángra. Ezután egy kisebb lábasban pirítsd meg olajon a felkockázott hagymát. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, adj hozzá 2 dekagramm lisztet, nagyon gyors mozdulatokkal keverd össze, majd tedd vissza a tűzre, és kevergesd addig, amíg aranybarna nem lesz.

Ha ez megvan, vedd le, öntsd fel 2 deciliter vízzel, miközben folyamatosan kevered, így nem lesz csomós. A bugyogó borsóhoz vágj a lábasba petrezselymet, majd szép lassan kezdd el bele adagolni a rántást, folyamatos kevergetés mellett. Amikor kezd besűrűsödni, add hozzá a tejszínt is, várd meg, amíg buggyan egyet, és már el is készültél vele.

A kép a freeblogról származik.

Hazai finomságok

Egy finom hazai íz bármikor jóleshet, akárhol jársz is a világban. Nézz be galériánkba néhány ötletért!

Ezt is szeretjük