Nyári cukorborsóleves friss zöldséggel

Ebben a nagy melegben szervezeted nem igényli a nagy, robusztus fogásokat, bőven elég egy könnyű zöldségleves ebédre.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár a zöldséglevesek szezonja, ilyenkor minden összetevőt könnyedén beszerezhetsz a piacról, frissen, ráadásul olcsón.

A borsóleves nagy előnye, hogy gyorsan elkészítheted, tele van egészséges hozzávalókkal, nagyon finom és laktató is egyben.

Cukorborsóleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 1,2 liter víz
  • pirospaprika
  • liszt
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg, a répát és a petrezselyemgyökeret vágd vékony csíkokra, a hagymát vágd félbe, a petrezselymet vágd nagyon apróra - pár levelet hagyj egészben -, és a kifejtett borsóval együtt egy lábasban némi olajon kicsit pirítsd meg őket, sózd és borsozd ízlésednek megfelelően.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezután öntsd fel egy kis vízzel az egészet, tedd rá a fedőt, és kis lángon főzd a zöldségeket puhára. Ha ezzel kész vagy, adj hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép színe legyen, és egy kis lisztet sűrítés céljából, keverd simára, add hozzá a maradék vizet, és forrald fel vele. Ha ezzel megvagy, már fogyaszthatod is a forró levest. Díszítésnek tedd rá a maradék petrezselyemlevelet, ha szereted, tegyél bele csipetkét.

Még több zöldség!

Ha az egészséges, friss, zöldséges ételek kedvelője vagy, nézz be képgalériánkba!

A legfinomabb zsírégető saláták

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük