Nyári cukorborsóleves friss zöldséggel
Ebben a nagy melegben szervezeted nem igényli a nagy, robusztus fogásokat, bőven elég egy könnyű zöldségleves ebédre.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyár a zöldséglevesek szezonja, ilyenkor minden összetevőt könnyedén beszerezhetsz a piacról, frissen, ráadásul olcsón.

A borsóleves nagy előnye, hogy gyorsan elkészítheted, tele van egészséges hozzávalókkal, nagyon finom és laktató is egyben.

Cukorborsóleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 1,2 liter víz
  • pirospaprika
  • liszt
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg, a répát és a petrezselyemgyökeret vágd vékony csíkokra, a hagymát vágd félbe, a petrezselymet vágd nagyon apróra - pár levelet hagyj egészben -, és a kifejtett borsóval együtt egy lábasban némi olajon kicsit pirítsd meg őket, sózd és borsozd ízlésednek megfelelően.

Ezután öntsd fel egy kis vízzel az egészet, tedd rá a fedőt, és kis lángon főzd a zöldségeket puhára. Ha ezzel kész vagy, adj hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép színe legyen, és egy kis lisztet sűrítés céljából, keverd simára, add hozzá a maradék vizet, és forrald fel vele. Ha ezzel megvagy, már fogyaszthatod is a forró levest. Díszítésnek tedd rá a maradék petrezselyemlevelet, ha szereted, tegyél bele csipetkét.

Még több zöldség!

Ha az egészséges, friss, zöldséges ételek kedvelője vagy, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük