Selymes zöldborsókrémleves: pirított baconnel a tetején még finomabb
A zöldborsókrémleves hamar készen van, és abbahagyhatatlanul finom. Próbáld ki pirított baconnel a tetején!
Ha sósan készíted a zöldborsókrémlevest, nagyon jól megy hozzá egy kevés pirított bacon is. Ehhez a változathoz sűrű görög joghurtot használj. Ha van rá lehetőséged, friss zöldborsóból készítsd, de fagyasztottból is nagyon finom lesz.
Zöldborsókrémleves baconnel
Hozzávalók 2 személyre
- 45 dkg zöldborsó
- 10 dkg vaj
- 6 dl alaplé
- 2.5 szelet bacon
- 2 dl görög joghurt
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet szerecsendió
- só
- bors
- kevés olaj
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már puha, add hozzá a borsót is, sózd, borsozd, szórd meg egy pici szerecsendióval, és fedő alatt párold tíz percig. Ezután szórd meg liszttel, öntsd fel az alaplével, és add hozzá a petrezselyemzöldet is. Kézi habverővel kevergesd, hogy a liszt ne csomósodjon be. Ha besűrűsödött, a borsó pedig megpuhult, öntsd hozzá a joghurtot is, és forrald össze. Végül turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd.
A bacont vágd tetszés szerinti szeletekre, kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben, és oszd el az adagok tetején. Frissen tálald.
Itt a tavaszi krémlevesek szezonja! A póréhagyma-krémleves fehérborral készül, és nagyon jól megy hozzá a házi kruton.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció