Zöldbabos, fűszeres marharagu: lassan főzve az igazi
Úgy a legfinomabb a marharagu, ha hosszú órákon át hagyod puhulni. Zöldbabbal dúsítva még izgalmasabb.

Ha szereted a szaftos, tunkolni való ételeket, akkor a jóféle marharagut is bármikor betervezheted a családi menübe. A titka a lassú, nagyjából háromórás főzés és a megfelelő fűszerezés. Friss vagy mirelit zöldbabbal, vajbabbal dúsítva egyaránt nagyon finom, pörköltre emlékeztető ebédet kapsz. Rizzsel tálalva kitűnő.
Zöldbabos marharagu
Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár
- 40 dkg zöldbab
- 10 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
- 3 dl vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A marhahúst vágd kisebb kockákra. A zsírt hevítsd fel, dinszteld meg rajta a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát, majd tedd hozzá a marhahúst, és süsd fehéredésig. Öntsd fel egy deci vörösborral, sózd, borsozd, add hozzá a zöldfűszereket és a babérlevelet, majd lassú tűzön párold egy órát.
Ekkor tedd hozzá a paradicsomkonzervet, és időnként megkevergetve főzd még két órát. A maradék bort több részletben öntsd a húshoz. Sűrű pörköltállaga kell, hogy legyen. Ha szükséges, néha pótold alatta a vizet. Az utolsó fél órában add hozzá a zöldbabot, és így főzd addig, amíg a hús és a bab is teljesen omlós és puha lesz.
A különleges flamand gulyásnak is marhalábszár az alapja.
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció