Haslapító krémleves, ami leviszi az ünnepi pocakot: nem kell utána második fogás
A zeller híresen a fogyókúrák legnagyobb támogatója: levesként is megállja a helyét a kilók elleni harcban!

Haslapító krémleves, ami leviszi az ünnepi pocakot: nem kell utána második fogás
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, mire használható még a narancs héja: a divatvilág megmutatta »

5 étel, ami felgyorsítja a bőröregedést: roncsolják a feszességért felelős kollagént »

Egyetlen frizura, minden alkalomra: a kilencvenes évek buborékkontyai inspirálták »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az élénkítő és méregtelenítő hatásán kívül a zeller bizonyos betegségek rizikójának csökkentésében is részt vesz. Egész konkrétan a magas vérnyomás és a rák megelőzésében, illetve a kialakult állapot javításában van szerepe, köszönhetően magas rosttartalmának, ráadásul a stresszt is oldja. Mi kell még?

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab nagy vöröshagyma
  • 3 darab fokhagymagerezd
  • 1 kilogramm szárzeller
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 darab burgonya
  • 1 marék finomra aprított petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Közepes lángon kezdd el hevíteni az olajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd üvegesre, majd jöhet a fokhagyma, egy percre rá a feldarabolt zeller és a krumpli, a petrezselyem és az alaplé. Kicsit vedd feljebb a lángot, és főzd össze a zöldségeket. Forrás után fedd le a fazekat, vedd lejjebb a hőt, és nagyjából fél óráig főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, de még nem szétesősek. 

 

Vedd le a levest a tűzről, és merd ki belőle a felesleges levet, de ne öntsd ki, tedd félre, ha mégis hígításra lenne szükség. Ezután botmixerrel pürésítsd a zöldségeket. Ha gondolod, egy merőkanállal kivehetsz a darabos állagú zellerből és krumpliból, ha nem akarsz teljesen homogén levest kapni. 

 

Turmixolás közben fokozatosan adj hozzá annyit a félretett léből, amilyen hígra szeretnéd a levest, végül a nagyobb darabok is visszakerülhetnek. Forrald össze az egészet, és fogyaszd egészséggel! 

 

 

Ezt is szeretjük