Haslapító krémleves, ami leviszi az ünnepi pocakot: nem kell utána második fogás
A zeller híresen a fogyókúrák legnagyobb támogatója: levesként is megállja a helyét a kilók elleni harcban!

- 6 nőies nyári szett, amiben jól mutat a szalmatáska: ez a szezon legmutatósabb kiegészítője »
- Katalin hercegnét az egyik legszebb ruhájában örökítették meg a festményen: a híres kreáció úgy ragyog, mint a smaragd »
- Mindig nőiesek, elegánsak és kifogástalan a megjelenésük: 7 jól öltözött nő az uralkodócsaládokból »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Az élénkítő és méregtelenítő hatásán kívül a zeller bizonyos betegségek rizikójának csökkentésében is részt vesz. Egész konkrétan a magas vérnyomás és a rák megelőzésében, illetve a kialakult állapot javításában van szerepe, köszönhetően magas rosttartalmának, ráadásul a stresszt is oldja. Mi kell még?
Zellerkrémleves
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab nagy vöröshagyma
- 3 darab fokhagymagerezd
- 1 kilogramm szárzeller
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 darab burgonya
- 1 marék finomra aprított petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Közepes lángon kezdd el hevíteni az olajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd üvegesre, majd jöhet a fokhagyma, egy percre rá a feldarabolt zeller és a krumpli, a petrezselyem és az alaplé. Kicsit vedd feljebb a lángot, és főzd össze a zöldségeket. Forrás után fedd le a fazekat, vedd lejjebb a hőt, és nagyjából fél óráig főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, de még nem szétesősek.
Vedd le a levest a tűzről, és merd ki belőle a felesleges levet, de ne öntsd ki, tedd félre, ha mégis hígításra lenne szükség. Ezután botmixerrel pürésítsd a zöldségeket. Ha gondolod, egy merőkanállal kivehetsz a darabos állagú zellerből és krumpliból, ha nem akarsz teljesen homogén levest kapni.
Turmixolás közben fokozatosan adj hozzá annyit a félretett léből, amilyen hígra szeretnéd a levest, végül a nagyobb darabok is visszakerülhetnek. Forrald össze az egészet, és fogyaszd egészséggel!

Még több recept