Haslapító krémleves, ami leviszi az ünnepi pocakot: nem kell utána második fogás
A zeller híresen a fogyókúrák legnagyobb támogatója: levesként is megállja a helyét a kilók elleni harcban!

Haslapító krémleves, ami leviszi az ünnepi pocakot: nem kell utána második fogás
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az élénkítő és méregtelenítő hatásán kívül a zeller bizonyos betegségek rizikójának csökkentésében is részt vesz. Egész konkrétan a magas vérnyomás és a rák megelőzésében, illetve a kialakult állapot javításában van szerepe, köszönhetően magas rosttartalmának, ráadásul a stresszt is oldja. Mi kell még?

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab nagy vöröshagyma
  • 3 darab fokhagymagerezd
  • 1 kilogramm szárzeller
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 darab burgonya
  • 1 marék finomra aprított petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Közepes lángon kezdd el hevíteni az olajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsd üvegesre, majd jöhet a fokhagyma, egy percre rá a feldarabolt zeller és a krumpli, a petrezselyem és az alaplé. Kicsit vedd feljebb a lángot, és főzd össze a zöldségeket. Forrás után fedd le a fazekat, vedd lejjebb a hőt, és nagyjából fél óráig főzd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, de még nem szétesősek. 

 

Vedd le a levest a tűzről, és merd ki belőle a felesleges levet, de ne öntsd ki, tedd félre, ha mégis hígításra lenne szükség. Ezután botmixerrel pürésítsd a zöldségeket. Ha gondolod, egy merőkanállal kivehetsz a darabos állagú zellerből és krumpliból, ha nem akarsz teljesen homogén levest kapni. 

 

Turmixolás közben fokozatosan adj hozzá annyit a félretett léből, amilyen hígra szeretnéd a levest, végül a nagyobb darabok is visszakerülhetnek. Forrald össze az egészet, és fogyaszd egészséggel! 

 

 

Ezt is szeretjük