Hagyományos dödölle, ahogy Zalában készítik: pirított liszt kerül a krumplis tésztába
A zalai dödölle pirított liszttel készül, és zsírban sült hagymát is kanalaznak rá.
Egyszerű, olcsó és nagyon finom fogás a zalai dödölle. Sajátos ízét a pirított liszt adja, ez fogja össze a főtt krumplis tésztát. Kanalazz rá zsírban pirított hagymát, és tálald szaftos pörkölttel!
Zalai dödölle
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál zsír
- 1 hagyma
- só
- olaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, főzd ki. Ha kész, ne szűrd le, hanem a vízzel együtt törd össze. Kásaállagúnak kell lennie. A lisztet kevés olajon serpenyőben pirítsd világos zsemleszínűre, és adagold a krumplihoz. Még a tűzön jól keverd össze addig, amíg a lisztszemek megduzzadnak, és besűrítik a masszát. A hagymát cikkezd fel, és olvasztott zsíron pirítsd meg. A visszamaradt zsírba kiskanállal kanalazd bele a krumplis masszát, és pirítsd aranyszínűre. Végül kanalazd vissza a tetejére a hagymát.
Hasonlóan készül az isteni finom krumpligombóc is, ami szaftos marhapörkölt mellé az igazi.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept