Kalóriaszegény, mégis laktató fasírt sütőben sütve: ezt használd hozzá zsemle helyett

Az ünnepi lakomák után jólesik egy adag gyomorkímélő, sütőben sült fasírt.

Zabpelyhes fasírt sütőben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kalóriaszegény, sütőben sült fasírtgolyók zsemle helyett zabpelyhes alappal készülnek, és mivel nem bő olajban sülnek, a gyomrot is kevésbé terhelik meg. Készítsd csirke- vagy pulykahúsból, és ha intenzívebb ízeket keresel, adj hozzá adalékanyag-mentes házi Vegetát is!

Zabpelyhes fasírt sütőben

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált csirke- vagy pulykamell
  • 5 dkg zabpehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 tojás
  • 1 kis hagyma
  • 1 teáskanál házi vegeta
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt hagymát és fokhagymát, a tojást, a házi Vegetát, a pirospaprikát, a sót, a borsot. Kezdd el összegyúrni, közben kanalanként adagolj hozzá annyi zabpelyhet, hogy jól gyúrható masszát kapj. Formázz belőle golyókat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben.

 

A kókuszzsírt olvaszd fel, és kenőtollal oszd el a fasírtgolyókon. Így szép fényesek lesznek. Told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg pirosra sülnek. Tálald friss salátával.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha valami igazi energiabomba reggelire vágysz, állítsd össze ezt az élénk színű zabpelyhes turmixot!

Kép: Simon McGill

Ezt is szeretjük