Rántott hús borsos, parmezános bundában: sütőben sütve nem tocsog az olajban

A rántott hús is lehet különleges: a parmezános bunda a csirkéhez és a karajhoz is illik.

rantott-hus-parmezanos-bundaban-recept
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha hétvégén ismét rántott hús lesz a főfogás, dobd fel egy kicsit a klasszikus ételt! Keverj a liszthez borsot, a zsemlemorzsához pedig parmezánt és bármilyen zöldfűszert. Egészségesebb a rántott étel, ha sütőben sütöd meg, hisz nem szívja magát tele olajjal. Így is kívül ropogós, belül omlós lesz. 

Rántott hús borsos, parmezános bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell vagy karaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál zöldfűszer
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, és sózd be ízlés szerint. A lisztet szórd egy tányérba, és keverj hozzá borsot. A tojást verd fel egy másik edényben. A harmadik tányérba pedig a zsemlemorzsa, a zöldfűszer és a reszelt parmezán kerül.

Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket, majd a felesleges panírt rázd le. Rendezd a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd át a szeleteket, hogy egyformán piruljanak. 
A hagymát is ránthatod, sörtésztás bundában igazán finom, ropogós lesz. 
 

Képek: Getty Images.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük