Rántott hús borsos, parmezános bundában: sütőben sütve nem tocsog az olajban
A rántott hús is lehet különleges: a parmezános bunda a csirkéhez és a karajhoz is illik.

rantott-hus-parmezanos-bundaban-recept
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha hétvégén ismét rántott hús lesz a főfogás, dobd fel egy kicsit a klasszikus ételt! Keverj a liszthez borsot, a zsemlemorzsához pedig parmezánt és bármilyen zöldfűszert. Egészségesebb a rántott étel, ha sütőben sütöd meg, hisz nem szívja magát tele olajjal. Így is kívül ropogós, belül omlós lesz. 

Rántott hús borsos, parmezános bundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell vagy karaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál zöldfűszer
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst öblítsd le, szeleteld fel. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, és sózd be ízlés szerint. A lisztet szórd egy tányérba, és keverj hozzá borsot. A tojást verd fel egy másik edényben. A harmadik tányérba pedig a zsemlemorzsa, a zöldfűszer és a reszelt parmezán kerül.

Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket, majd a felesleges panírt rázd le. Rendezd a csirkemelleket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd át a szeleteket, hogy egyformán piruljanak. 
A hagymát is ránthatod, sörtésztás bundában igazán finom, ropogós lesz. 
 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük