10 perces pufi palacsinta banánnal: liszt helyett zabpehely kerül bele

Ezekbe a pufi palacsintákba zabpehely és banán kerül.

Zabpelyhes-banános palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A zabpelyhes-banános palacsinta rostokban gazdag, tápláló reggeli, amelyet elég édessé varázsol a gyümölcs, így hozzáadott cukrot nem is tartalmaz. Ha szeretnéd, a tetejét lecsorgathatod juharsziruppal, mézzel vagy lekvárral, de önmagában is nagyon finom. A megadott mennyiség kétadagnyi palacsintára elég, de egy személyre is bátran elkészítheted.

 

Zabpelyhes-banános palacsinta

Hozzávalók 2 személyre

  • 10-12 dkg zabpehely
  • 4 tojás
  • 2 érett banán
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az érett, puha banánokat tedd egy tálba, és villával törd össze. Üsd hozzá a tojásokat, keverd egyneműre, majd adagold bele a zabpelyhet. Hogy pontosan mennyi kell belőle, függ a banán méretétől és minőségétől is, sűrű, ragacsos állaga legyen, mint az amerikai palacsintának.

Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben forrósíts olajat. Evőkanállal szaggasd bele a tésztát, és oldalanként 1-2  perc alatt süsd pirosra. Frissen fogyaszd.

 

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ez a lepény főként az észak-olaszországi Friuli tartományban kedvelt étel, és eredetileg fricónak nevezik. Titka, hogy a burgonyát és a hagymát puhára párolják, majd sok olasz sajttal megpirítják, amíg kívül extra ropogós, belül mégis puha és krémes lesz.

Elolvasom

Kép: vanillaechoes / Getty Images

Ezt is szeretjük