Ropogós, könnyű Waldorf-saláta almával és sok dióval: 10 perces ebéd
A Waldorf-saláta a legjobb választás akkor, ha télen is egészséges, könnyű ebédet vagy vacsorát szeretnél az asztalra tenni.

waldorf-salata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Waldorf-salátát először a 19. században alkotta meg a Waldorf Hotel séfje. Eredetileg csak zellerszárból, almából és majonézből állt, később jött még ezekhez a dió, a mazsola vagy a szőlő, amelyek nélkül ma már elképzelhetetlen az ízletes fogás. Az édes alma, a szőlő és a fanyar zöldségek tökéletesen harmonizálnak egymással. Ha nem jutsz szőlőhöz, mazsolát is tehetsz a salátába. 

Waldorf-saláta

Hozzávalók:

Waldorf

  • 6 db zellerszár
  • 2 marék dióbél
  • 1 db alma
  • 1 fej saláta
  • 1 kisebb fürt szőlő

Az öntethez

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellerszárat, a salátát és az almát alaposan mosd meg. A zellert karikázd fel, az almát vágd kockákra. Egy tálat bélelj ki salátalevelekkel, erre helyezd a felvágott zellerszárakat és almadarabokat, majd add hozzá a szőlőt vagy a mazsolát és a diót.

Egy másik tálban keverd össze a majonézt a tejföllel, sózd, borsozd, és csepegtesd hozzá a citromlevet. Add az öntetet a salátához, keverd össze óvatosan, és már tálalhatod is az egészséges és könnyű vacsorát.
Ha kicsit kiadósabban szeretnéd, készíts hozzá fűszeres, grillezett csirkemellet.

Ezt is szeretjük