Fűszeres vöröslencse-krémleves ropogós kenyérkockákkal: hűvös őszi estékre
Ne csak szilveszterkor készíts lencsét! Krémesítve, melegen esik most igazán jól.
Kóstoltad már a vörös lencsét? Kiváló alapanyag, amit akkor is ehetsz, ha a hagyományos lencse puffaszt. Áztatni sem kell, mégis gyorsabban megfő. Azért is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert rostban gazdag, továbbá omega-3 és omega-6 zsírsavakat is tartalmaz.
Vöröslencse-krémleves
Hozzávalók
- 30 dkg vörös lencse
- 10 dkg kenyérkocka
- 1 sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 1 db babérlevél
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vörös lencsét mosd át jó alaposan, és csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, a répát vágd karikákra. Egy lábosban hevíts olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a répát és a paprikát. Kevergetve süsd három-öt percig, majd tedd hozzá a lencsét, a paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, a sót és a borsot.
Öntsd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és kis lángon főzd körülbelül 30 percig. Húzd le a tűről, vedd ki a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot, majd botmixerrel pépesítsd simára a levest. Kóstold meg, ha kell még hozzá fűszer, dobj hozzá. Kenyérkockákkal kínáld.
A lencselevest indiai stílusban is elkészítheted. Feltétlenül kóstold meg!
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció