Fűszeres vöröslencse-krémleves ropogós kenyérkockákkal: hűvös őszi estékre
Ne csak szilveszterkor készíts lencsét! Krémesítve, melegen esik most igazán jól.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Kóstoltad már a vörös lencsét? Kiváló alapanyag, amit akkor is ehetsz, ha a hagyományos lencse puffaszt. Áztatni sem kell, mégis gyorsabban megfő. Azért is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert rostban gazdag, továbbá omega-3 és omega-6 zsírsavakat is tartalmaz.
Vöröslencse-krémleves
Hozzávalók
- 30 dkg vörös lencse
- 10 dkg kenyérkocka
- 1 sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- 1 db babérlevél
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vörös lencsét mosd át jó alaposan, és csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, a répát vágd karikákra. Egy lábosban hevíts olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a répát és a paprikát. Kevergetve süsd három-öt percig, majd tedd hozzá a lencsét, a paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, a sót és a borsot.
Öntsd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és kis lángon főzd körülbelül 30 percig. Húzd le a tűről, vedd ki a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot, majd botmixerrel pépesítsd simára a levest. Kóstold meg, ha kell még hozzá fűszer, dobj hozzá. Kenyérkockákkal kínáld.
A lencselevest indiai stílusban is elkészítheted. Feltétlenül kóstold meg!
Még több recept