Fűszeres vöröslencse-krémleves ropogós kenyérkockákkal: hűvös őszi estékre
Ne csak szilveszterkor készíts lencsét! Krémesítve, melegen esik most igazán jól.

lencsekremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kóstoltad már a vörös lencsét? Kiváló alapanyag, amit akkor is ehetsz, ha a hagyományos lencse puffaszt. Áztatni sem kell, mégis gyorsabban megfő. Azért is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert rostban gazdag, továbbá omega-3 és omega-6 zsírsavakat is tartalmaz. 

Vöröslencse-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg vörös lencse
  • 10 dkg kenyérkocka
  • 1 sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál fűszerkömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 db babérlevél
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vörös lencsét mosd át jó alaposan, és csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, a répát vágd karikákra. Egy lábosban hevíts olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a répát és a paprikát. Kevergetve süsd három-öt percig, majd tedd hozzá a lencsét, a paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, a sót és a borsot.  
 

Öntsd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és kis lángon főzd körülbelül 30 percig. Húzd le a tűről, vedd ki a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot, majd botmixerrel pépesítsd simára a levest. Kóstold meg, ha kell még hozzá fűszer, dobj hozzá. Kenyérkockákkal kínáld. 

A lencselevest indiai stílusban is elkészítheted. Feltétlenül kóstold meg!

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük