Omlós resztelt máj vörösboros szaftban: kalóriaszegény, és tele van vassal
A vörösboros szaftban puhuló resztelt májat akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha odafigyelsz a vonalaidra.

Készítsd el a resztelt májat mennyei vörösboros szaftban! Akkor lesz a legfinomabb, ha az itthon kicsit ritkábban használt pulykamájat vásárolod hozzá. A májas ételekben kevés a kalória, ugyanakkor tele vannak vassal, és hamar elkészülnek: ha szereted, készítsd el őket sokféleképpen!
Vörösboros resztelt máj
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg pulykamáj
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát vágd cikkekre. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, majd dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Amikor kész, add hozzá a felaprított fokhagymát is, forgasd össze, majd jöhet rá a máj. Szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, és nagyobb lángon nagyjából tíz perc alatt pirítsd meg. Ennyi kell neki, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. Ekkor öntsd hozzá a vörösbort is, és forrald össze.
Csak a tányéron sózd meg. Tálald főtt krumplival vagy tésztával.
A májat együtt sütheted krumplival és körtével is, így csodálatosan átveszik egymás ízét.
Sütőben pirult csirkemáj vele készült krumplival és körtével: így lesz vajpuha a belsőség
Egy kis fantáziával nagyon elegáns lakoma kerülhet az asztalra akár csirkemájból is, a belsőséget rengetegféleképpen felhasználhatod.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció