Omlós resztelt máj vörösboros szaftban: kalóriaszegény, és tele van vassal
A vörösboros szaftban puhuló resztelt májat akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha odafigyelsz a vonalaidra.
Készítsd el a resztelt májat mennyei vörösboros szaftban! Akkor lesz a legfinomabb, ha az itthon kicsit ritkábban használt pulykamájat vásárolod hozzá. A májas ételekben kevés a kalória, ugyanakkor tele vannak vassal, és hamar elkészülnek: ha szereted, készítsd el őket sokféleképpen!
Vörösboros resztelt máj
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg pulykamáj
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát vágd cikkekre. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olajjal, majd dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Amikor kész, add hozzá a felaprított fokhagymát is, forgasd össze, majd jöhet rá a máj. Szórd meg pirospaprikával, majoránnával és borssal, és nagyobb lángon nagyjából tíz perc alatt pirítsd meg. Ennyi kell neki, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. Ekkor öntsd hozzá a vörösbort is, és forrald össze.
Csak a tányéron sózd meg. Tálald főtt krumplival vagy tésztával.
A májat együtt sütheted krumplival és körtével is, így csodálatosan átveszik egymás ízét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept