Vörösborban párolt csirkecombok sok-sok gombával és zöldséggel
Egészen különleges zamata lesz a csirkecombnak, ha vörösborban párolod puhára.

vorosborban parolt csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A száraz vörösbor sokféle szaftos hús alapja lehet. Mivel az alkohol a hő hatására elpárolog belőle, gyerekeknek is nyugodtan adhatod. Ezt a csirkés egytálételt gomba és bébirépa dúsítja, de ha pici darabokat nem kapsz, normál méretű sárgarépából is finom lesz. Hagyományos liszt helyett érdemes rizsliszttel sűríteni, így nem lesz a mártás csomós.

Vörösborban párolt csirkecombok receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg répa (lehetőleg bébirépa)
  • 25 dkg gomba
  • 2 csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 teáskanál rizsliszt
  • 2 babérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a borssal, a szárított rozmaringgal, majoránnával és két gerezd zúzott fokhagymával. A páclevet öntsd a combokra, és ebben pihentesd őket legalább egy órát. Közben a gombát és a répát mosd meg. A répát, ha szükséges, szeleteld fel, de a gombákat hagyhatod egészben.

Ha a pácolási idő letelt, a kétféle hagymát vágd cikkekre, és olajon párold őket üvegesre. Nyomd hozzá a másik két gerezd fokhagymát, együtt kevergesd egy percig, majd dobd rá a fűszeres csirkecombokat, és nagy lángon két-két perc alatt süss mindkét oldalukra kérget. Ha már fehér a külsejük, tekerd lejjebb a lángot, add hozzá a babérleveleket, és egy kevés víz hozzáadásával párold őket a saját levükben puhára. 40 perc múlva öntsd fel a csirkét a borral, add hozzá a gombát és a répát, és így folytasd a főzést. Ha már minden teljesen megpuhult, vegyél ki egy keveset a boros léből, keverd el a rizsliszttel, és ezzel sűrítsd a mártást. Egyet forralj rajta, és már tálalhatod is.

Már a karácsonyi menüt tervezed? A vörösboros szarvasbélszín utánozhatatlan ünnepi fogás lehet.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük