5 laktató, vízhajtó finomság
Az egészséges ételek egyáltalán nem íztelenek vagy unalmasak. Kis fantáziával igazi konyhai remeket készíthetsz a különböző zöldségekből.
Kelbimbóleves
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 csapott evőkanál finomliszt
- késhegynyi pirospaprika
- 2 húsleveskocka
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 25 dkg friss vagy fagyasztott kelbimbó
- 2 dl tejföl
A hagymát vágd apróra, és olajon fonnyaszd meg. A répákat tisztítsd meg, karikázd fel, és a hagymán kevergetve kissé pirítsd meg.
Liszttel meghintve még fél percig kevergesd, majd szórd meg a pirospaprikával, és engedd fel másfél liter vízzel. Tedd bele a húsleveskockákat és a megtisztított kelbimbót. Ha friss, húsz percig, ha fagyasztott, akkor az újraforrástól számítva tíz percig főzd. Tejföllel tálald.
Uborkás csirke
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 2 kígyóuborka
- 10 cm póréhagyma
- 3 citrom leve
- 20 friss mentalevél
- só, bors
Hámozd meg, majd darabold az uborkát kockákra, ezután 3 percre dobd forró vízbe. Szűrd le, majd tedd félre.
A csirkemellet szeleteld vékony csíkokra. Egy teflonserpenyőt papírtörlőre cseppentett olajjal kenj ki, majd pirítsd meg benne a csirkemellcsíkokat. Vedd ki a húst a serpenyőből, és dinszteld meg a vékony karikákra vágott hagymát. Add hozzá a citromok levét, fél deci vizet, és tedd vissza a csirkemellcsíkokat. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. 10 percig lassú tűzön párold. Add hozzá az uborkakockákat, és még 5 percig párold. Dobd rá a finomra vágott mentaleveleket, és forrón tálald.
Töltött cékla
Hozzávalók:
- 8 közepes cékla
- 10 dkg krémsajt
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál torma
- 1 evőkanál rizs
- 1 csokor snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A céklákat kuktában párold puhára - 2 dl vizet aláöntve. Hámozd meg őket, majd vájd ki a közepüket úgy, hogy 1 centis faluk maradjon. A rizst főzd meg, majd szűrd le. A tejföl feléhez add hozzá a tormát, a krémsajtot és az apróra vágott céklaforgácsot. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a finomra vágott snidling felével fűszerezd, végül keverd bele a rizst. A céklákat jól megpúpozva töltsd meg, és tedd egy tálra. A megmaradt snidlinget keverd el a tejföllel, és locsold a tetejükre.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 3 padlizsán
- 2 dl olaj
- 1 tojás
- mustár
- 1 közepes fej lilahagyma
- só
- bors
A tojássárgáját keverd ki kevés mustárral és az olajjal. A padlizsánokat mosd meg, és egészben hagyva süsd meg. Ha megsültek, hámozd meg őket, tedd turmixgépbe a darabokra vágott hagymával együtt, és jól dolgozd össze az egészet. Sóval, borssal ízesítsd.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Töltött padlizsán
Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán
- 1,5 dl olaj
- 3 közepes fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál vágott zellerlevél
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 30 dkg vágott, hámozott paradicsom
- fél teáskanál cukor
- só
- bors
Vágd be négy helyen a padlizsánokat, és áztasd 1 órára sós vízbe, hogy a keserű íz kimenjen belőlük. Töröld szárazra, és préseld ki gyengéden a maradék nedvet. Forrósítsd fel az olaj felét egy lábosban, süsd át kis lángon a padlizsánokat, míg puhulni nem kezdenek. Vedd ki őket, majd tedd félre. Párold puhára a hagymát és a fokhagymát, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a többi összetevőt. Tölts a keverékből a padlizsánok vágásaiba, állítsd őket egy kiolajozott tepsibe, és a tetejüket locsold meg a maradék olajjal. Fedd be alufóliával, és közepesen meleg sütőben 45 percig süsd.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség