5 laktató, vízhajtó finomság

Az egészséges ételek egyáltalán nem íztelenek vagy unalmasak. Kis fantáziával igazi konyhai remeket készíthetsz a különböző zöldségekből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kelbimbóleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • késhegynyi pirospaprika
  • 2 húsleveskocka
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 25 dkg friss vagy fagyasztott kelbimbó
  • 2 dl tejföl

A hagymát vágd apróra, és olajon fonnyaszd meg. A répákat tisztítsd meg, karikázd fel, és a hagymán kevergetve kissé pirítsd meg.

Liszttel meghintve még fél percig kevergesd, majd szórd meg a pirospaprikával, és engedd fel másfél liter vízzel. Tedd bele a húsleveskockákat és a megtisztított kelbimbót. Ha friss, húsz percig, ha fagyasztott, akkor az újraforrástól számítva tíz percig főzd. Tejföllel tálald.

Uborkás csirke

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 2 kígyóuborka
  • 10 cm póréhagyma
  • 3 citrom leve
  • 20 friss mentalevél
  • só, bors

Hámozd meg, majd darabold az uborkát kockákra, ezután 3 percre dobd forró vízbe. Szűrd le, majd tedd félre.

A csirkemellet szeleteld vékony csíkokra. Egy teflonserpenyőt papírtörlőre cseppentett olajjal kenj ki, majd pirítsd meg benne a csirkemellcsíkokat. Vedd ki a húst a serpenyőből, és dinszteld meg a vékony karikákra vágott hagymát. Add hozzá a citromok levét, fél deci vizet, és tedd vissza a csirkemellcsíkokat. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. 10 percig lassú tűzön párold. Add hozzá az uborkakockákat, és még 5 percig párold. Dobd rá a finomra vágott mentaleveleket, és forrón tálald.

Töltött cékla

Hozzávalók:

  • 8 közepes cékla
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál torma
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 csokor snidling
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A céklákat kuktában párold puhára - 2 dl vizet aláöntve. Hámozd meg őket, majd vájd ki a közepüket úgy, hogy 1 centis faluk maradjon. A rizst főzd meg, majd szűrd le. A tejföl feléhez add hozzá a tormát, a krémsajtot és az apróra vágott céklaforgácsot. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a finomra vágott snidling felével fűszerezd, végül keverd bele a rizst. A céklákat jól megpúpozva töltsd meg, és tedd egy tálra. A megmaradt snidlinget keverd el a tejföllel, és locsold a tetejükre.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 padlizsán
  • 2 dl olaj
  • 1 tojás
  • mustár
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • bors

A tojássárgáját keverd ki kevés mustárral és az olajjal. A padlizsánokat mosd meg, és egészben hagyva süsd meg. Ha megsültek, hámozd meg őket, tedd turmixgépbe a darabokra vágott hagymával együtt, és jól dolgozd össze az egészet. Sóval, borssal ízesítsd.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • 1,5 dl olaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál vágott zellerlevél
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 30 dkg vágott, hámozott paradicsom
  • fél teáskanál cukor
  • bors

Vágd be négy helyen a padlizsánokat, és áztasd 1 órára sós vízbe, hogy a keserű íz kimenjen belőlük. Töröld szárazra, és préseld ki gyengéden a maradék nedvet. Forrósítsd fel az olaj felét egy lábosban, süsd át kis lángon a padlizsánokat, míg puhulni nem kezdenek. Vedd ki őket, majd tedd félre. Párold puhára a hagymát és a fokhagymát, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a többi összetevőt. Tölts a keverékből a padlizsánok vágásaiba, állítsd őket egy kiolajozott tepsibe, és a tetejüket locsold meg a maradék olajjal. Fedd be alufóliával, és közepesen meleg sütőben 45 percig süsd.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük