5 laktató, vízhajtó finomság
Az egészséges ételek egyáltalán nem íztelenek vagy unalmasak. Kis fantáziával igazi konyhai remeket készíthetsz a különböző zöldségekből.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kelbimbóleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • késhegynyi pirospaprika
  • 2 húsleveskocka
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 25 dkg friss vagy fagyasztott kelbimbó
  • 2 dl tejföl

A hagymát vágd apróra, és olajon fonnyaszd meg. A répákat tisztítsd meg, karikázd fel, és a hagymán kevergetve kissé pirítsd meg.

Liszttel meghintve még fél percig kevergesd, majd szórd meg a pirospaprikával, és engedd fel másfél liter vízzel. Tedd bele a húsleveskockákat és a megtisztított kelbimbót. Ha friss, húsz percig, ha fagyasztott, akkor az újraforrástól számítva tíz percig főzd. Tejföllel tálald.

Uborkás csirke

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 2 kígyóuborka
  • 10 cm póréhagyma
  • 3 citrom leve
  • 20 friss mentalevél
  • só, bors

Hámozd meg, majd darabold az uborkát kockákra, ezután 3 percre dobd forró vízbe. Szűrd le, majd tedd félre.

A csirkemellet szeleteld vékony csíkokra. Egy teflonserpenyőt papírtörlőre cseppentett olajjal kenj ki, majd pirítsd meg benne a csirkemellcsíkokat. Vedd ki a húst a serpenyőből, és dinszteld meg a vékony karikákra vágott hagymát. Add hozzá a citromok levét, fél deci vizet, és tedd vissza a csirkemellcsíkokat. Sózd és borsozd meg ízlés szerint. 10 percig lassú tűzön párold. Add hozzá az uborkakockákat, és még 5 percig párold. Dobd rá a finomra vágott mentaleveleket, és forrón tálald.

Töltött cékla

Hozzávalók:

  • 8 közepes cékla
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál torma
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 csokor snidling
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A céklákat kuktában párold puhára - 2 dl vizet aláöntve. Hámozd meg őket, majd vájd ki a közepüket úgy, hogy 1 centis faluk maradjon. A rizst főzd meg, majd szűrd le. A tejföl feléhez add hozzá a tormát, a krémsajtot és az apróra vágott céklaforgácsot. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a finomra vágott snidling felével fűszerezd, végül keverd bele a rizst. A céklákat jól megpúpozva töltsd meg, és tedd egy tálra. A megmaradt snidlinget keverd el a tejföllel, és locsold a tetejükre.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 padlizsán
  • 2 dl olaj
  • 1 tojás
  • mustár
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • bors

A tojássárgáját keverd ki kevés mustárral és az olajjal. A padlizsánokat mosd meg, és egészben hagyva süsd meg. Ha megsültek, hámozd meg őket, tedd turmixgépbe a darabokra vágott hagymával együtt, és jól dolgozd össze az egészet. Sóval, borssal ízesítsd.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • 1,5 dl olaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál vágott zellerlevél
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 30 dkg vágott, hámozott paradicsom
  • fél teáskanál cukor
  • bors

Vágd be négy helyen a padlizsánokat, és áztasd 1 órára sós vízbe, hogy a keserű íz kimenjen belőlük. Töröld szárazra, és préseld ki gyengéden a maradék nedvet. Forrósítsd fel az olaj felét egy lábosban, süsd át kis lángon a padlizsánokat, míg puhulni nem kezdenek. Vedd ki őket, majd tedd félre. Párold puhára a hagymát és a fokhagymát, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a többi összetevőt. Tölts a keverékből a padlizsánok vágásaiba, állítsd őket egy kiolajozott tepsibe, és a tetejüket locsold meg a maradék olajjal. Fedd be alufóliával, és közepesen meleg sütőben 45 percig süsd.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük