Roppanós virslis tekercsek leveles tésztából: ennél gyorsabb vendégváró nincs is
Annyi mindent lehet készíteni az egyszerű, bolti leveles tésztából! A virslis tekercsek mindig kapósak.
Leveles tésztával a végtelenségig le tudod egyszerűsíteni a sütést még akkor is, ha ünnepekre készülsz, és sok vendéget vársz. A variációk száma végtelen. A töltelék lehet édes, sós, és a formázásnak is csak a fantázia szabhat határt. Elég körbetekerni vele a virslit, és feldobni szószokkal, esetleg sajttal vagy magvakkal.
Virslis tekercsek leveles tésztából
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 8 db virsli
- 1 db tojás
- ketchup
- mustár
- szezámmag
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, nyújtsd ki lisztezett felületen három-öt milliméteresre, éles késsel vágd három centi széles csíkokra. Kend meg ízlés szerint mustárral vagy ketchuppal. A virsliket darabold két részre, és spirál alakban burkold be a tésztacsíkokkal. A végeit szabadon hagyhatod, vagy akár egy kicsit össze is nyomhatod. A tekercsek tetejét kend meg egy felvert tojással. A tetejükre szórj szezámmagot. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor aranysárga a tészta, kiveheted a sütőből.
Ha az édes falatokat is szereted, mascarponés krémmel, bogyós gyümölcsökkel is megtöltheted a leveles tésztát.
Még több recept