Vidéki bográcsos halászlé receptek

Nincs is jobb, mint egy jó kis szombat esti tábortűz, sok vidámsággal és egy adag ínycsiklandó halászlével. Próbáld hát ki receptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A halászlé igazi hungarikum. Különböző fajtái vannak, mint dunai, tiszai, vagy balatoni, és persze a szegedi-bajai halászlé ellentétről sem szabad megfeledkezni. Ahány hal, annyiféle ízű halászlé létezik, ha látszólag az alapanyagaik nem is sokban különböznek.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

De a legfinomabbat akkor tudod elkészíteni, ha a tűzhely helyett a bográcsot választod. Próbáld hát ki receptjeinket, és hívd meg barátaidat egy jópofa kerti partira!

Nagybaracskai halászlé

Hozzávalók:

  • 3 kg ponty
  • 1 kg másfajta hal
  • 10 dkg fűszerpaprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom

A halat tisztítsd meg, darabold fel, és mélyen vagdosd be. Tedd félre a halfejet, a farkat és a hasa alját. A darabokat sózd be, és néhány óráig hagyd állni.

A bográcsba tedd bele a félretett fejet, farkat és az alját, szórd rá az apróra vágott vöröshagymát, és öntsd fel öt liter vízzel.

Add hozzá a paradicsomot, a zöldpaprikát és a cseresznyepaprikát. Ha forr a víz, szórd bele a pirospaprikát. Innentől számítva főzd 25-30 percig, majd a kis haldarabokat is tedd bele, és ízlésed szerint sózd meg a levest. Amikor már puhák a halrészek, szűrd át az egészet, és már tálalhatod is.

Bajai halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 púpozott evőkanál pirospaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 cseresznyepaprika

A halakat tisztítsd meg, darabold fel, és sózd be, majd hagyd állni két órát. A hagymát aprítsd fel, tedd a bográcsba, és önts rá egy liter vizet. Dobd bele a haldarabokat is, és mikor elkezd forrni, add hozzá a pirospaprikát, a zöldpaprikát, a cseresznyepaprikát, a paradicsomot és persze a bort. Időnként rázogasd meg a bográcsot. Főzd 40-45 percig, ha szükséges, ízesítsd tovább. Amikor a hal megfőtt, a kifőzött hosszú metélttel tálald.

Vegyes halászlé

Hozzávalók:

  • 1,5 kg ponty
  • 6 törpeharcsa
  • 3 tenyérnyi kárász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál finom őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • diónyi Piros Arany
  • ételízesítő
  • bors

A vörös- és a fokhagymát aprítsd fel, és szórd a bográcsba. Tedd bele a feldarabolt kárászt és törpeharcsát, és öntsd fel két és fél liter vízzel. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és add hozzá a Piros Aranyat. Amikor forr, szórd bele a pirospaprikát, és fél óráig főzd. Ekkor vedd le a tűzről, és szedd ki belőle a halakat. A kis szeletekre vágott pontyot tedd a lébe, és azt is főzd fél órát. Az idő felénél tedd bele a vörösbort, és ételízesítővel fűszerezd.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Fehérboros halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 50 dkg apró hal
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál zöldpaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 1 dl száraz fehérbor

A halakat tisztítsd meg, és fejüket, farkukat, uszonyukat vágd le. A hal törzsét szeleteld fel, ne felejtsd el kiszedni a keserűfogát! A hagymát finomra aprítsd fel, és a fejjel, a farokkal, valamint az apró halakkal tedd a bográcsba. Öntsd fel három liter vízzel, és, ha megfőtt, passzírozd át. Ezután add hozzá a pontyszeleteket, a zöldpaprikát és a cseresznyepaprikát. Nagyjából fél óráig főzd, ezután öntsd hozzá a fehérbort, és néhány percig hagyd rotyogni.

Ezt is szeretjük