Egyszerű, glutén- és cukormentes zabkeksz: növényi tejjel készítve vegán is lesz

Ezt az egyszerű glutén- és cukormentes, vegán zabkekszreceptet tetszésed szerint feldobhatod csokival vagy aszalt gyümölcsökkel.

Vegán zabkeksz alaprecept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vegán, glutén- és cukormentes zabkekszalaprecept önmagában is jól működik, de ha szeretnéd, tehetsz még hozzá étcsokit vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt. A zabkeksz egészséges, jót tesz az emésztésnek, így tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy egy csésze kávé mellé.

Vegán zabkeksz alaprecept

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 15 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg (gluténmentes) zabpehely
  • 7.5 dkg rizsliszt
  • 2 evőkanál növényi ital
  • 1 teáskanál (gluténmentes) sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup (elhagyható)

Elkészítés:

A vajat vagy margarint olvaszd fel. A mézet vagy juharszirupot keverd az olvasztott vajhoz.

A száraz hozzávalókat, vagyis a nyírfacukrot, a zabpelyhet, a rizslisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót öntsd össze egy tálban. Add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliaaromát és a növényi italt, és keverj belőle csomómentes tésztát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Evőkanállal halmozz kupacokat a papírra, és lapogasd ki őket. Ne tedd őket túl sűrűn egymás mellé, mert sütés közben nőni fognak. Told a tepsit 175 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a kekszek megpirulnak.

Mennyei duplacsokis zabszelet: sütni sem kell, annyira egyszerű

Ez az édesség az amerikai csokidarabos keksz reform megfelelője, azonban annál jóval egészségesebb, így akár csokis müzliszeletnek is beillene.

Elolvasom
Ezt is szeretjük