A legfinomabb vegán spárgakrémleves receptje: ezzel helyettesítsd a tejszínt

A sűrű spárgakrémleves is készülhet vegán módon.

Vegán spárgakrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A vegán spárgakrémleves sűrű és laktató. Zöld spárgából készítsd, amelynek az előkészítése egyszerűbb, mint a fehéré, mivel nem kell meghámozni. Főzés előtt törd le az alját: magától is ott fog kettétörni, ahol a fás része kezdődik. A tejszínt helyettesítsd édes és sűrű kókuszkrémmel!

Vegán spárgakrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg zöld spárga
  • 7.5 dkg alaplé
  • 1 közepes krumpli
  • 1 dl kókuszkrém
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárga alsó fás részét törd le. A sípokat szeleteld fel, egy lábosban öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, fűszerezd curryvel és kurkumával, és kezdd el főzni. Adj hozzá egy felkockázott krumplit is, ez biztosítja, hogy liszt nélkül is selymes legyen az állaga. Amikor a zöldség és a krumpli is puhára főtt, pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd bele a kókuszkrémet és egy kevés citromlevet, és forrald össze.

Savanyított spárga gyorsított eljárással, tartósítószer nélkül

Készítsd el ezt a roppanós és ízletes savanyított spárgát, amelyből nem tudsz majd eleget enni: vigyázz, függőséget okoz!

Elolvasom

Kép: Westend61 / Getty Images

Ezt is szeretjük