Házilag készíthető vegán sajt receptje: ebből a hozzávalóból készítsd
Akkor sem kell lemondanod a sajt ízéről, ha vegán étrendet követsz: ez a változat kesudióból készül.
A kesudióból készülő vegán sajt elkészítéséhez a legfontosabb eszköz egy jó minőségű aprítógép, amely képes pépesíteni a keményebb összetevőket is. Kell hozzá még japán miso pasta is. Ez egy fermentált szójababból készült püré, amely most a kesudióhoz kerül, de máskor levest is főzhetsz belőle. Forgasd az egészet friss zöldfűszerekbe!
Vegán sajt kesudióból
Hozzávalók 1 darabhoz
- 15 dkg kesudió
- 2 teáskanál almaecet
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 teáskanál miso paszta
- 1 kávéskanál olaj
- 1 kávéskanál só
A forgatáshoz:
- 3 evőkanál friss, aprított zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, oregánó stb.)
Elkészítés:
A kesudiót áztasd vízbe négy órára. Utána öblítsd le, és tedd aprítógépbe. Add hozzá a sörélesztőpelyhet, az almaecetet, a miso pasztát és a sót, és pépesítsd össze. Egy darab sütőpapírt kenj meg vékonyan olajjal. Oszd le rajta a kesudiós keveréket, csavard fel, a két végét zárd össze, hogy szét ne jöjjön, és tedd két órára a hűtőbe.
Közben tetszés szerinti friss zöldfűszereket apríts fel. Ebbe forgasd a megdermedt vegán sajtot, és tedd vissza a hűtőbe.
Halászlé hal nélkül? Ünnepi klasszikus növényi alapon
Ez a vegán halászlé egy különleges hozzávalónak köszönhetően hal nélkül is intenzíven halízű, így akkor is érdemes elkészítened, ha növényi étrenden vagy, és ragaszkodsz a hagyományos ízekhez.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Magda Tymczyj / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- cukkini
- vegetáriánus