Vegán omlett csicseriborsóból: tojás nélkül is laktató reggelit készíthetsz
Akkor sem kell lemondanod a tojásról, ha vegán módra szeretnél étkezni: csicseriborsóból is nagyon finom lesz.
A vegán csicseriborsó-omlett elnevezése megtévesztő lehet, ugyanis az íze egyáltalán nem emlékeztet a tojásra, csak az illata a fekete sónak köszönhetően. Viszont nagyon finom, fűszeres és tápláló reggeli, ami azoknak is ízleni fog, akik nem elkötelezett vegánok, csak szeretnének egy kis változatosságot csempészni a konyhájukba. A vegán, kizárólag növényi alapú ételek hihetetlen változatossággal készíthetők el: itt is mutatunk néhány ötletet.
Vegán csicseriborsó-omlett
Hozzávalók 2 adaghoz
- 12.5 dkg csicseriborsóliszt
- 1.5 dl víz
- 1 teáskanál fekete só
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál gyömbér
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet keverd el a fűszerekkel, öntsd fel vízzel, és robotgéppel vagy botmixerrel keverd egyneműre. Egy tepsit vékonyan kenj ki olajjal. Öntsd bele a tészta felét, és közepes lángon két perc alatt süsd meg az egyik oldalát. Óvatosan fordítsd meg, mint a palacsintát, és nagyjából másfél perc alatt süsd meg a másik felét is. Csúsztasd egy tányérra.
A serpenyőt, ha szükséges, újra olajozd meg egy kicsit, és ismételd meg a műveletet a massza másik felével is. Tálalhatod önmagában, friss, teljes kiőrlésű kenyérrel, kiflivel, nyers vagy pirított zöldségekkel.
A csicseriborsó tele van fehérjével, így ideális húspótló: hamburgerbuciba töltve is ízleni fog.
Mesés burger csicseriborsóval: fűszeres és szaftos a pogácsa
A növényi pogácsával készült hamburgerek fénykorukat élik: most egy szaftos, gyorsan készülő csicseriborsós változatot mutatunk.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció